Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Angèle | 2018 | 146 pagina's
ISBN: 9789022334928
Dit boek staat in de lijst Niet goed in je vel

Het zusje van de buurvrouw

Louis en Zaida zijn buren die elkaar niet kennen. Op een dag is er waterschade in het gebouw en maken ze dan toch kennis met elkaar. Al snel zijn ze goed bevriend en komen ze wekelijks bij elkaar eten. Ze delen namelijk een liefde voor koken. Hoewel ze veel tijd doorbrengen met elkaar, blijft Zaida geheimen houden. Dan verhuist Zaida plots en laat ze een koekentrommel achter voor Louis. In de doos zit het verhaal van haar overleden zusje, Nadja. 

Dit boek werkt geschreven in opdracht van Te Gek!?, een organisatie die psychische problemen bespreekbaar wil maken. Daarnaast raakt dit boek ook nog veel andere onderwerpen aan: vooroordelen, andere culturen en een culinaire hobby.

Lees een stukje

Geboren worden in een Marokkaans gezin met zes kinderen heeft minstens één voordeel: je hebt geen fitnessabonnement nodig. We wonen in een smal en klein pand van vier verdiepingen hoog. Ons huis, dat vader zelf heeft verbouwd, heeft trappen met in totaal achtenveertig treden. Hoe meer treden ik kan nemen, hoe beter ik me voel.
Elke keer als ik van tafel kom, ren ik zo veel mogelijk op en neer. Met traplopen verbrand ik per minuut een minuscuul percentage van mijn lichaamsgewicht. Ik loop mijn grapefruit uit mijn lijf. Tellen is mijn bidden. Ik houd van die controle.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren