Cover van boek Het zusje van de buurvrouw
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Angèle | 2018 | 146 pagina's
ISBN: 9789022334928
Dit boek staat in de lijst Niet goed in je vel

Het zusje van de buurvrouw

Louis en Zaida zijn buren die elkaar niet kennen. Op een dag is er waterschade in het gebouw en maken ze dan toch kennis met elkaar. Al snel zijn ze goed bevriend en komen ze wekelijks bij elkaar eten. Ze delen namelijk een liefde voor koken. Hoewel ze veel tijd doorbrengen met elkaar, blijft Zaida geheimen houden. Dan verhuist Zaida plots en laat ze een koekentrommel achter voor Louis. In de doos zit het verhaal van haar overleden zusje, Nadja. 

Dit boek werkt geschreven in opdracht van Te Gek!?, een organisatie die psychische problemen bespreekbaar wil maken. Daarnaast raakt dit boek ook nog veel andere onderwerpen aan: vooroordelen, andere culturen en een culinaire hobby.

Lees een stukje

Geboren worden in een Marokkaans gezin met zes kinderen heeft minstens één voordeel: je hebt geen fitnessabonnement nodig. We wonen in een smal en klein pand van vier verdiepingen hoog. Ons huis, dat vader zelf heeft verbouwd, heeft trappen met in totaal achtenveertig treden. Hoe meer treden ik kan nemen, hoe beter ik me voel.
Elke keer als ik van tafel kom, ren ik zo veel mogelijk op en neer. Met traplopen verbrand ik per minuut een minuscuul percentage van mijn lichaamsgewicht. Ik loop mijn grapefruit uit mijn lijf. Tellen is mijn bidden. Ik houd van die controle.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Hannah
20/05/2020
4

Ik vond dit boek echt de moeite waard om te lezen. Ik had er niet veel van verwacht, maar het heeft mij toch aangenaam verrast. De schrijfstijl paste perfect bij de gevoelens van het personage en de structuur van het boek spoort je als lezer aan om verder te blijven lezen. Het is ook verrassend emotioneel en meeslepend geschreven. Zeker een aanrader!! 

Anoniem
18/05/2020
5

Een heel pakkend verhaal! Een echte aanrader.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren