Cover van boek Café Zon & Zee
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | 2020 | 423 pagina's
ISBN: 9789021022611
Dit boek staat in de lijst Hartverwarmende boeken

Café Zon & Zee

Flora ontvluchtte een aantal jaar geleden haar geboorteplek, het Schotse eiland Mure, om zich aan te sluiten bij een advocatenkantoor in London. 

Maar Flora kan niet ontstnappen aan haar lot, en moet voor haar job terugkeren naar het eiland. Plots staat ze terug oog in oog met haar verleden, haar luidruchtige familie, en een dorp dat alles over haar weet. Met de hulp van het kookboek van haar overleden moeder, leert Flora zichzelf opnieuw kennen. Maar dat leidt dan weer tot een ander probleem: hoort ze thuis in London, of op Mure? 

Een knus verhaal. Achteraan het boek vind je een handvol recepten, zodat je zelf gezellig kan kokkerelen, terwijl je dagdroomt over Schotland. 
 

Lees een stukje

Terwijl ze zich afvroeg of ze die dure kookboeken misschien zou kunnen verkopen, zag ze ertussen een oud notitieboek staan dat ze zich echt niet kon herinneren, maar dat haar tegelijke ontzettend bekend voorkwam - alsof ze een vreemde in een menigte zag en vervolgens besefte dat ze die al haar hele leven kende. Aarzelend trok ze het tussen de kookboeken uit. Het had een rode rug en er hing een bijpassend rood lintje tussen de pagina's. Terwijl ze het opensloeg, wist ze eigenlijk al wat het was. Geen wonder dat haat moeder nooit een van de kookboeken had gebruikt die ze haar cadeau had gedaan: ze had haar eigen receptenboek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Julie
20/10/2020
4

? ik denk dat dit boek goed is

Wat vind JIJ?

Aantal sterren