Cover van boek Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Ambo|Anthos | 2018 | 349 pagina's
ISBN: 9789026340871
Dit boek staat in de lijsten BrievenboekenHartverwarmende boeken

Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey

Laat je niet afschrikken door de ellenlange titel: Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey is een prachtig verhaal, geschreven in briefvorm.

Een schrijfster ontvangt na Wereldoorlog II onverwacht een brief van een jonge boer, uit Guernsey, één van de kanaaleilanden tussen Engeland en Frankrijk. Ze ontdekt dat haar boek tijdens de Duitse bezetting werd gelezen door de inwoners van het eiland, die samen een leesclub hadden. Aan de hand van brieven start ze een diepe vriendschap met de eilandbewoners. Brief per brief ontdekt de lezer mee de kleine avonturen en geheimen van het eiland. Een gezellig boek over de kracht van literatuur en vriendschap tijdens zware tijden. Ontroering gegarandeerd!

Leuk weetje: de schrijfster van dit boek werd door haar eigen leesclub uitgedaagd om zelf een boek te schrijven. Met succes! 

Lees een stukje

Ik heb werk in de haven van St. Peter Port - schepen uitladen, dus ik kan lezen tijdens mijn theepauze. Het is een zegen weer echte thee en brood met boter te hebben en nu... uw boek. Ik vind het ook prettig dat het een zachte kaft heeft en ik het in mijn zak kan stoppen en overal mee naartoe kan nemen, maar ik zorg ervoor dat ik het niet te gauw uitlees. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren