
Ossenkop
Al meteen vanaf de eerste bladzijde spat de liefde voor het slagersambacht van de pagina's.
Slagerszoon Rensing is er trots op om zijn klanten kwaliteit te kunnen serveren, en wil niet inboeten op de prijs om correct vlees te kunnen aanbieden. Een slagerij waar je smaakpapillen geprikkeld worden en je proeft wat je eet. Maar wanneer er een supermarkt opent in zijn dorp, waar veel goedkoper vlees te rapen valt, ziet hij zijn klanten verdwijnen. Het maakt van Rensing een norse man, die weigert in te boeten aan kwaliteit en koppig blijft strijden voor zijn beroepseer.
Lees een stukje
Als het enige waarop je je kunt baseren een groot, levend beest op een koude ochtend op de veemarkt is, bij wie de damp tijdens het ademhalen in de neusgaten komt, dan moet je weten dat je je hand op de kossem moet leggen om te controleren of het vlees droog is, dat je bij iedere stap van het dier moet opletten of het niet hinkt, of het vlees bij de hals terugveert als je er met je vinger op drukt en dat je als dat niet zo is op je eigen inzicht moet vertrouwen.
Beluister een stukje
Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.
Wat andere lezers vinden
Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.