Cover van boek Brei met mij
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2008 | 141 pagina's
ISBN: 9789020979985

Brei met mij

De 16-jarige Heide wil dat het leven nu begint, en wel meteen! Als ze haar flamboyante moeder Ulrike al kussend betrapt met haar eigen bijna-vriendje Ian, is voor Heide de maat vol. Samen met babybroertje Linus stapt ze de trein op. De anderen zoeken het zelf maar uit.
Uiteindelijk stranden Heide en Linus in de Ardennen, in het ouderwetse hotelletje van de familie de la Paix. De sympathieke eigenares Dragana weet Heides gevoelige plek te raken. Maar Heide kan natuurlijk niet eeuwig in deze veilige haven blijven…

Een vlot verhaal over de zoektocht naar jezelf en naar de liefde, en over breien.
Wie herkent zich in Heides scherpe observaties en haar ironische humor?

Lees een stukje

Ik zag Ulrike en Ian staan toen ik terugkwam van het park. Mijn moeder en mijn vriendje, min of meer. Ze stonden aaneengezogen in onze keuken. Hun hoofden maakten draaiende bewegingen, ik dacht eerst zelfs niet aan een kus. Ik zag ze door het keukenraam en dook onmiddellijk weg, alsof ik degene was die iets verkeerds deed.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 1 stem
21/08/2011
0

In het begin was het verwarrend, want de hoofdstukken zijn afwisselend het heden (wanneer ze weggelopen is) en verleden (wanneer ze nog thuis is, en de herinneringen van het begin tot het moment dat ze wegloopt ophaalt). Maar na een tijdje ben je daar aan gewend.
Het is een goed 'tussendoortje', laat ik het zo noemen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren