Cover van boek Bintje
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Borgerhoff & Lamberigts | 2023 | 275 pagina's
ISBN: 9789464788068

Bintje

Bintje groeit op in een appartementsblok aan de stadsrand. Ze deelt een flatje met haar broertje, haar Congolese vader, haar grootmoeder en haar Belgische moeder. De ouders van haar mama huizen in hetzelfde appartementsgebouw. 

Van kleins af probeert Bintje de ongeschreven wetten van de de wrede wereld te ontrafelen. Met lede ogen ziet ze aan hoe racisme het zelfbeeld van haar vader breekt, haar familie tegen elkaar opzet en overal sluimert, zelfs op school. Hoe erg het ook wordt, Bintje probeert de kant van haar vader te kiezen. Wanneer ze zelf volwassen is, keert ze terug naar het appartementsblok, gebroken door het leven. 

Een debuut over ouder-kindrelaties dat door merg en been gaat. Met heftige thema's zoals huishoudelijk geweld en racisme, maar ook liefde, over landen en generaties heen. 

Lees een stukje

Op school wilde ik niet opvallen, maar mijn lichaam werkte tegen. Mijn bruine huid kon ik niet wit schrobben, zoals een klasgenootje smalend vroeg. En hoe hard ik thuis ook aan mijn krullen trok en sleurde, het werden geen steile prinsessenlokken zoals die van de andere meisjes in mijn klas. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren