Cover van boek Beminde
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Bezige Bij | 2020 | 352 pagina's
ISBN: 9789403189307
Dit boek staat in de lijst Black History Month

Beminde

Beminde is een magisch realistische roman die zich afspeelt in 1874 tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Het vertelt het verhaal van Sethe, een voormalige slavin. De gebeurtenissen in het verhaal en de herinneringen van de personages vloeien samen in één vertelling.

Sethe was slavin op een plantage, toen ze besloot om samen met haar man en hun vier kinderen te vluchten. Het liep echter niet volgens plan. Enkel Sethe en de vier kinderen kunnen ontsnappen, en zelfs dan worden ze nog nagejaagd. De roman begint op het moment dat Paul D., een oude vriend en gewezen slaaf, bij Sethe’s huis aankomt. Er worden oude en pijnlijke herinneringen opgehaald die Sethe al jaren achtervolgen. Ze had er namelijk alles voor over om haar kinderen te beschermen tegen een leven als slaaf…

Lees een stukje

De regen hield zich aan de naalden van de pijnbomen vast alsof zijn leven ervan afhing, en Beminde kon geen oog van Sethe houden. Als Sethe zich bukte om de klep van het fornuis te schudden of houtjes brak voor aanmaakhout, werd ze gelikt, geproefd en verslonden door de ogen van Beminde. Ze bleef hangen als een huisgeest, je moest het haar vragen of tegen haar zeggen, anders ging ze de kamer niet uit waarin Sethe zich bevond. Ze stond 's morgens vroeg in het donker op en zat in de keuken te wachten als Sethe beneden kwam om een panbroodje te maken voor ze naar haar werk ging. In het lamplicht en boven de vlammen van het fornuis raakten hun twee schaduwen kruislings slaags op de zoldering. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren