Cover van boek Beitelaar
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Querido | 2022 | 169 pagina's
ISBN: 9789021461328

Beitelaar

De 15-jarige Antonij onderhoudt op zaterdag het kerkhof in zijn dorp. Op een snikhete ochtend hoort hij iemand in een grafsteen beitelen. De onbekende man is best aantrekkelijk. Antonij is geïntrigeerd door wat hij beitelt. Gaandeweg ontspint zich een gesprek dat steeds hartelijker wordt. Die ene dag wrikt zaken los die voorgoed begraven leken.   

Doodeerlijk beschrijft Antonij zijn diepste gedachten en gevoelens als queer én als slachtoffer. De uitweidingen maken het zware verhaal toch luchtig. De filosofische overpeinzingen zetten aan het denken. Antonij is die ene jongen die in een volle zaal een kritische vraag durft stellen over een heikel thema. 

Een literair pareltje. Knap opgebouwd en spannend tot het einde.  

Lees een stukje

De laatste tijd denk ik over mezelf als een tuin. Ik heb er plantjes in en die geef ik water. Er groeit onkruid en als ik wil, trek ik dat eruit. Of ik laat het zijn gang gaan. Er staan bomen en als daar iets mee moet gebeuren, dan snoei ik ze. Maar er zijn volwassenen in mijn tuin komen staan. Ze hakken de bomen om omdat ze iets tot de bodem uit willen zoeken. Ze zien niet dat alle plantjes verpieteren door de felle zon en dat er nergens meer schaduw is waarin ik kan schuilen. 

 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren