Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Rainbow | 2014 | 368 pagina's
ISBN: 9789041711441
Dit boek staat in de lijst Op bibbertrip

In koelen bloede : het ware verhaal van een meervoudige moord en zijn gevolgen

Wanneer Truman Capote, journalist en auteur, in 1959 in de New York Times leest over de moord op de familie Clutter, raakt hij geïntrigeerd door de zaak. Hij trekt naar Kansas en interviewt alle betrokkenen: familielieden en dorpsgenoten, maar ook de agenten die met de zaak belast zijn en de moordenaars zelf.

Duizenden en duizenden pagina's notities leiden na zes jaar tot een gedetailleerd en opmerkelijk verslag van de moordzaak. Capote zit zijn onderwerp dicht op de huid. Hij brengt in kaart hoe de dorpsgemeenschap door de moord haar onschuld verliest, graaft in de levens van de slachtoffers en volgt de moordenaars tot hun terechtstelling. Voyeuristisch? Misschien. Boeiend? Zeker. In koelen bloede is een psychologisch verslag, een vlijmscherpe analyse van misdaad en een spannende whydunnit in één.

Lees een stukje

Intussen was Mr. Ewalt tot de conclusie gekomen dat hij de meisjes misschien niet alleen naar binnen had mogen laten gaan. Hij stapte net uit om ze achterna te gaan toen hij het gegil hoorde, maar voor hij bij het huis was, kwamen de meisjes al op hem toerennen. Zijn dochter schreeuwde: 'Ze is dood!' en vloog in zijn armen.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren