Cover van boek De grot
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Prometheus | 2009 | 181 pagina's
ISBN: 9789044613551

De grot

Wat hebben de gescheiden aardrijkskundeleraar Egon en stenenverzamelaarster Marcie met elkaar gemeen? Egon kent Alex de Graaff sinds ze als puber samen op kamp gingen. Marcie zat ook op dat kamp. Dertig jaar later is Alex de Graaff een internationaal gekende misdadiger. Egon en Marcie zijn elkaar al lang vergeten, maar ze hebben allebei geld nodig. En Alex kan hen daarbij helpen.

Dit is geen boek voor doetjes. Je wordt meegesleept in een echte thriller, al duurt het even voor je dat doorhebt. Mensen zijn rare wezens, en zelfs zielige leraren zijn tot ongelooflijke dingen in staat. Niet dat het hen vooruithelpt. Ook verfilmd!

Lees een stukje

'Waarom kwam je toen eigenlijk op mij af, in het Centraal Station?' - maar terwijl hij het vroeg wist hij het: Axel had hem uitgekozen als bewonderaar. Ze waren even oud - in hem had Axel de afgevaardigde gezien uit de wereld der lafbekken, de toetssteen voor zijn durf.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.3125
3.3/5 8 stemmen
Arne Vanderperren
09/10/2014
0

“De Grot” van Tim Krabbé is vrij complex maar zit vol avontuur en spanning waardoor het toch vlot leesbaar is.

Het boek komt wonderbaarlijk uit de hoek omdat je helemaal niet verwacht wat er gaat gebeuren. Het verhaal speelt zich af in het verleden waardoor het een speciale draai krijgt. De jonge Egon Wagter leert Alex kennen op een jeugdkamp in de Ardennen. Egon en Alex worden beste vrienden en ze groeien samen op. Egon is een rustig persoon maar Alex daarentegen is een heel driftig en ondeugend persoon die zich met drugs en andere illegale activiteiten bezighoudt. Egon wordt echter meegesleept door Alex en vertrekt naar Ratanak voor een drugsopdracht. Wil je weten of deze opdracht goed afloopt, haast je dan naar de boekenhandel!

Kortom het boek is het lezen waard vooral omwille van de spanning gecombineerd met een tikkeltje romantiek. Alhoewel ik geen boekenwurm ben, heeft deze psychologische roman mij toch kunnen bekoren.

Siemen D
18/11/2013
0

Met het boek : “De Grot”, is de Nederlandse schrijver Tim Krabbé niet aan zijn eerste boek toe. Naast het boek : “De Grot”, heeft hij een tal van andere boeken geschreven. Ik vind dat het een mooi verhaal is, want ik kon me goed inleven in het verhaal. Het is een spannend verhaal, dat zich afspeelt in het hedendaagse leven. Het boek is soms wel moeilijk te begrijpen want na een dertigtal pagina’s speelt het verhaal zich af in het verleden. In het midden van het boek speelt het zich weer af in het hedendaagse leven. Pas naar het einde van het verhaal toe, beginnen de zaken uit het verleden overeen te komen met de dingen in het hedendaagse leven. Met zijn boeiende schrijfstijl verveelt de auteur je zeker niet. Het verhaal leest vlot, omdat de auteur telkens andere woorden gebruikt en de zinnen niet langdradig zijn.

Robbe Terryn
05/06/2011
0

Ik vind dit boek ingewikkeld, omdat het boek in 4 hoofdstukken is verdeeld die weinig met elkaar te maken hebben waarin er totaal andere personages in meespelen. Het begin van het verhaal is zeer verwarrend, maar wanneer je verder leest begin je het te begrijpen. plots begint het volgende hoofdstuk in een station dat niets te maken heeft met het vorige deel. Pas op het einde van het boek weet je waarom het boek 'de grot' noemt. Het boek boeide me niet echt.

nima
24/11/2010
0

Zeer ingewikkeld boek. Dat komt doordat er heel wat lange flashbacks worden gebruikt. En de sprongen zijn zo plotseling: in het begin snap je de link niet maar wanneer je verder leest begint er vanalles te dagen. Over het algemeen vond ik het een redelijk boek.

chocolafondue
24/01/2010
0

Heel ingewikkeld doordat het niet-chronologisch verteld is, maar dat maakt het wel goed geschreven.
't Was wel heel verwarrend omdat er in elk hoofdstuk een nieuw hoofdpersonage was.
'k Vond het wel een mooi verhaal.

Gwendolyn Decavele
01/06/2009
0

- Het tijdsverloop is zeer afwisselend, waardoor het moeilijk te lezen is en het moeilijk is om je te concentreren.
- Het boek is niet af, er blijven zeer veel vragen over, een open einde.
- De korte inhoud geeft andere insinuatie, bij het lezen blijf je daaraan terugdenken en het draait precies heel anders uit.
- Pas helemaal op het einde wordt de link gelegd met de titel, je blijft er wel de hele tijd naar zoeken bij het lezen.
- Het boek bestaat uit verschillende verhalen die in elkaar overgaan en die zich ook afspelen in verschillende tijsperioden.

roykominutsoep
13/01/2009
0

Slecht boek! Ik lees nooit meer een boek van die schrijver. Holala: ik ben een koppigaard.

marenthe
29/10/2006
0

Hmm ik vind het maar een saai boek... een beetje een moeilijke verhaallijn en geen echt interessante gebeurtenissen. Na de helft van het boek ben ik er mee gestopt.

ditrimi
30/09/2005
0

Mijn eerste indruk van dit boek is heel positief. Ik begin me heel erg in te leven in het boek zodat ik het zoveel mogelijk kan begrijpen. Ik heb een indruk over dat boek dat ik het helemaal zal uitlezen.

anne
30/09/2005
0

de eerste indruk van het boek was mega saai, maar na het einde toe werd het wel beter. ik lees meestal alleen maar door als het begin goed is en de anderen waarschijnlijk ook wel. dus een interessant begin zou beter zijn, ook is het boek in het begin niet zo duidelijk

blomme, anita
01/07/2005
0

Al goed dat ik jullie 'opwarmer' niet had gezien voor ik het boek las, die verklapt gewoon te veel!!!
Schitterend boek gewoon!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren