Cover van boek Zij zijn God niet
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Abimo | 2015 | 190 pagina's
ISBN: 9789462343986

Zij zijn God niet

De Duitse Liesl blikt terug op haar jeugd.
Ze groeide op in de periode van het opkomend nazisme en de Tweede Wereldoorlog. Haar tweelingzusje Gretl is zwakzinnig. En voor zieken en gehandicapten is er geen plaats in het Nieuwe Rijk. Gretl wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting. Zonder toestemming van haar ouders wordt ze gesteriliseerd en worden er experimenten op haar verricht. Ook Liesl krijgt een oproep om mee te doen aan een genetisch onderzoek. Loopt ook zij gevaar?

Door te schrijven vanuit het perspectief van een Duits meisje wordt duidelijk gemaakt dat ook in Duitsland niet iedereen het met Hitler eens was en er mensen onder zijn denkbeelden en maatregelen leden. En dat zelfs binnen een gezin heel anders werd gereageerd op de noodzaak van die experimenten.

Lees een stukje

Alles wat afwijkt van de normale, de gezonde mens, moet met alle middelen worden bestreden. Daarom is het ook van het allergrootste belang dat we de oorzaken kennen. Over heel het land worden onderzoeken opgestart naar bijzondere bevolkingsgroepen zoals zieken, gehandicapten, doofstommen, dronkaards, homo's, epileptici, Joden. De hele bevolking zal moeten meewerken om ze op te sporen. De minderwaardige mensen worden verplicht opgevangen in bestaande en nieuw te bouwen verzorgingscentra.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren