Cover van boek De oorlog die mijn leven redde
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Callenbach | 2017 | 288 pagina's
ISBN: 9789026621857
Dit boek staat in de lijst Winnaars van de KJV

De oorlog die mijn leven redde

Terwijl Europa zich voorbereidt op de Tweede Wereldoorlog, vecht Ada thuis haar eigen oorlog uit. Haar wrede en verbitterde moeder sluit Ada in een éénkamerappartement op, zodat niemand Ada’s klompvoet kan zien. Wanneer stadskinderen vanuit Londen naar het veilige platteland worden gebracht, kan Ada samen met broer Jamie de benauwde kamer te ontvluchten. Op het platteland leert Ada lezen en schrijven en zelfs ponyrijden. Het is een heerlijke tijd. Tot haar moeder plots weer verschijnt, en Ada moet vechten om haar vrijheid te behouden.

Ada vertelt in dit boek zelf over haar moeizame gestruikel, richting een betere en vooral menswaardige toekomst. Samen met haar bekijk je de wereld buiten het appartement met nieuwe ogen. Dat is soms pijnlijk, maar vaak ook humoristisch.

Lees een stukje

‘Ada! Weg bij dat raam!’ Mams stem. Ze schreeuwde. Ze greep mijn arm, trok. Ik kukelde van de stoel en viel hard op de grond. ‘Ik zei iets tegen Stephen White, meer niet.’ Ik wist dat een weerwoord niet verstandig was, maar mijn mond was sneller dan mijn brein. Bovendien was ik een bijtertje geworden, die zomer. Mam gaf me een klap. Hard. Mijn hoofd bonkte tegen de stoelpoot en even zag ik sterretjes. ‘Jij praat helemaal met niemand!’ zei mam. ‘Kijken bij dat raam mag, zo vriendelijk ben ik wel, maar als jij je neus laat zien, laat staan met iemand kletst, spijker ik hem dicht.’

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.75
3.8/5 7 stemmen
Esmée
25/10/2020
5

👍Ik vind het een heel leuk boek! Normaal hou ik niet zo van boeken uit de geschiedenis maar dit is echt een fantastisch boek!

Lollipop
20/10/2020
5

Een geweldig leuk boek. Zeker een aanrader!

Noor
17/10/2020
5

Ik moest het boek lezen als jeugdboekenjury en het leek alsof ik in het boek zat. Ik heb het al mijn stemmen gegeven!!! Zeker een aanrader!

28/09/2020
5

geweldig boek!

Lore P.
26/09/2020
5

Ik vind het een super leuk boek! Ik heb het al 4 keer gelezen en ben het nog niet moe. Normaal gezien lees ik niet graag maar dit boek vind ik super! Zeker een aanrader!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Jinthe Loos
25/11/2019
0

Het was een prachtig verhaal, uit het leven gegrepen.

e.demaesschalck
02/05/2019
0

Ik vond dit een heel mooi boek. Het toont ook eens een 'betere' kant van de oorlog.

123 ik ben mats
11/10/2018
0

leuk boek, ook al heb ik hem zelf nog niet gelezen, alleen de achterflap natuurlijk hahaha

Wat vind JIJ?

Aantal sterren