Cover van boek Ons kasteel aan zee
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Gottmer | 2020 | 325 pagina's
ISBN: 9789025770648

Ons kasteel aan zee

De twaalfjarige Petra woont met haar ouders en zus Magda in een vuurtoren aan de Engelse kust. Wanneer de oorlog uitbreekt, staat Petra's wereld op z'n kop. Haar moeder wordt opgepakt omdat ze zou spioneren voor de Duitsers, haar zus sluipt regelmatig het huis uit en ook haar vader lijkt iets te verbergen. Wie kan Petra nog vertrouwen in deze verwarrende, gevaarlijke wereld? 

Lees een stukje

Het geluid van de misthoorn haalde pap uit zijn trance. Hij lachte afwezig naar me, gaf me een kus op mijn voorhoofd en ging toen weer naar beneden. Hij zit ergens mee, dacht ik. Hij is ergens heel ongerust over. Over iets belangrijks. Ik was benieuwd of het te maken had met de envelop die hij daarnet in zijn zak had gestopt.
Stilletjes voegde ik dit toe aan de lijst raadsels in mijn hoofd: de verstopte foto, de donkere vorm in de Drakenbaai, Kippers beschuldiging, mijn zusjes vreemde gedrag... En nu pap. Een heel stel geheimen, die door mijn hoofd krioelden als een school vissen in een net. 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
4.5/5 4 stemmen
Jelle hoorne
16/01/2021
4

Je kan gewoon weten of het boek in jouw gemeente staat. Als dat niet cool is!

Mona
06/12/2020
4

Ik heb het boek gelezen en het las heel vlot. Ik vond het een heel mooi boek en een spannend verhaal. Er gebeurden triestige maar ook spannende dingen in. Soms moest ik al gaan slapen maar was het zo spannend dat ik wilde verder lezen. Zeker een aanrader als je graag verhalen over de zee of over de oorlog leest! 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren