Cover van boek Liefste Esther
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2011 | 96 pagina's
ISBN: 9789059084087

Liefste Esther

Hoewel Lotte een erg goede relatie met haar oma Esther heeft, weet ze bijna niets over haar verleden in Duitsland. Tot Lotte drie vergeelde brieven van een zekere Kasper Humke vindt, daterend uit de jaren dertig van vorige eeuw. Deze brieven vertellen Lotte meer over Esthers jeugd in Duitsland, haar Joodse roots, haar eerste liefde en meer. Maar wanneer Esther overlijdt, reist Lotte richting Duitsland, op zoek naar ontbrekende antwoorden op haar vragen: wie is Kasper Humke? Leeft hij nog? En waarom heeft hij destijds de relatie met Esther zo abrupt afgebroken?

Herman Van Campenhout vertelt niet het zoveelste verhaal over de Tweede Wereldoorlog, maar focust op het leven van gewone Duitsers en schetst zo een realistisch en genuanceerd beeld van de oorlog. Het boek brengt het onrecht en de gruwel van Wereldoorlog II genadeloos dichtbij. De jaren dertig en veertig van vorige eeuw komen in Liefste Esther opnieuw tot leven. Geschreven in een heldere, directe stijl die je zo meeneemt naar vroeger...

Lees een stukje

“Liefste Esther, vergeef mij alsjeblief, ondanks de vreselijke dingen die je hebt meegemaakt. Ik hoop jou terug te zien en je in mijn armen te sluiten als alles voorbij is en als dat niet het geval zou zijn…
Kasp…”
Verweesd staarde ik voor mij uit. Wat betekende dit? Welke vreselijke dingen bedoelde hij? Welke bedriegers was hij achternagelopen? Waarom had hij zijn brief niet afgemaakt? Was Kasp… dezelfde als Kasper Humke van de twee vorige brieven?

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.6875
4.7/5 8 stemmen
bro
08/05/2022
1

Saaiste boek ooit 👎

Iemand
01/05/2022
1

Saaiste boek ooit👎

Kenza
07/11/2021
5

Het is een boek dat ik nooit zal vergeten, heel mooi verhaal en ook heel goed geschreven.

Jean-Luc Van Hecke
07/04/2021
4

Mooi boek alhoewel ik vond dat er meer over het verhaal zelf mocht instaan. Duidelijk genoeg voor boekopdrachten, zeker aan te raden!

Rikky
14/03/2015
0

Ik vind het een zeer aangrijpend verhaal. Het is een waargebeurd verhaal over de tweede wereldoorlog.
De kaft van het boek vind ik niet zo mooi maar dat is persoonlijk.

Babettedb1
31/10/2014
0

Super mooi boek. Leuk verhaal en spannend. Leest vlot en is boeiend. Mooie kaft

Wat vind JIJ?

Aantal sterren