Cover van boek De smaak van de hemel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2007 | 168 pagina's
ISBN: 9789020972290
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit het Midden-Oosten

De smaak van de hemel

‘De smaak van de hemel’ vertelt het deels autobiografische verhaal van Ibtisam. Met haar familie woont ze in de stad Ramallah, in het vroegere Palestina. Op 5 juni 1967, wanneer ze slechts drieënhalf jaar oud is, breekt de oorlog uit. Ramallah wordt beschoten en plotseling ontploffen er bommen vlak bij Ibtisams huis. De familie vlucht in het holst van de nacht naar buurland Jordanië. Langzamerhand beseft Ibtisam dat niets ooit nog hetzelfde zal zijn – maar met kinderlijke moed probeert ze overal het beste van te maken.

Dit vlot geschreven verhaal over het conflict in het Midden-Oosten laat je over oorlog, verlies en angst lezen, gezien door de ogen van Ibtisam, die het allemaal zelf meemaakte.

Lees een stukje

Het raam van de bus omlijst de wegversperring als een prentbriefkaart die ik naar al mijn verre penvrienden zou willen sturen. Ze vragen me altijd om een dag uit mijn leven te beschrijven. Maar ik durf niet. Zouden ze mij nog terugschrijven als ik hun vertelde over de angst die onder mijn voeten als een landmijn op de loer ligt?

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
1.4
05/01/2021
0

?

 

lezerforever
10/02/2015
0

Dit boek is mega leuk! Ik raad het echt aan iedereen aan.

VanSEN228
21/09/2010
0

Slecht boek!!!!!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren