Cover van boek Wij zijn allemaal moleculen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2016 | 271 pagina's
ISBN: 9789047707776

Wij zijn allemaal moleculen

De veertienjarige Stewart heeft het bijzonder moeilijk om de dood van zijn moeder te verwerken. Het is voor de hoogbegaafde, maar sociaal onhandige puber dan ook een serieuze aanpassing als hij met z’n vader bij diens nieuwe vriendin Caroline moet intrekken. Vooral het gedrag van Carolines dochter, de irritante Ashley, werkt Stewart danig op de zenuwen. Ook voor Beauty Queen Ashley is de komst van Stewart een heuse catastrofe. En dan blijkt haar droomdate een geheel andere jongen te zijn dan ze dacht. Gelukkig blijkt Stewart de juiste man op de juiste plaats …

Stewart is een grappig en gevat hoofdpersonage. Als hoogbegaafde maar sociaal gehandicapte tiener heeft hij een geheel eigen, vaak verrassende kijk op de wereld. Bovendien moet hij het overlijden van zijn moeder een plaats geven in zijn leven, wat de auteur in gevoelige scènes weet te vatten. Gaandeweg leer je Stewart steeds beter kennen en ga je de eigenwijze, wat wereldvreemde jongen gegarandeerd in je hart sluiten. Een ontroerend verhaal, over vriendschap en verliefdheid, verloren raken en weer gevonden worden.

Lees een stukje

Soms krijg ik er buikpijn van als ik dan aan mijn moeder denk, en aan hoe, als het anders was gegaan, papa met zulke dromerige ogen naar háár zou kijken, maar zoals Dr. Elizabeth Moscovich heeft uitgelegd: ik kan niet in het verleden blijven hangen. Caroline maakt mijn vader blij, en dat is positief. Het leukste is nog wel dat ze een dochter heeft. Ze heeft Ashley en ze is een jaar ouder dan ik. Ik heb Ashley nog maar een paar keer ontmoet. Ze is heel knap, maar ik denk dat ze misschien slechthorend is, want als ik met haar probeer te praten loopt ze weg of zet ze het geluid van de tv heel hard.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.227085
3.2/5 8 stemmen
Lore Courtens
20/12/2020
4

Het is een heel leuk boek en ik vind het leuk hoe je de verschillen tussen de personages goed kan zien. Er zit ook een heel mooie boodschap achter daarom geef ik het 4 sterren.

lezen
09/09/2017
0

Leuk boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren