Cover van boek Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen (die dit alleen maar opschrijft omdat het van zijn therapeut moet, en daar enorm van baalt)
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2018 | 258 pagina's
ISBN: 9789047710097
Dit boek staat in de lijsten DagboekenPestenPapaboeken

Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen (die dit alleen maar opschrijft omdat het van zijn therapeut moet, en daar enorm van baalt)

Nadat er iets ergs gebeurt met zijn broer, verhuist Henry naar een nieuwe stad. Zijn mama zit in een instelling dus hij woont alleen met zijn papa. Hij probeert te wennen aan zijn nieuwe thuis, maar hij worstelt met zijn verleden. Zijn therapeut raadt hem aan zijn gedachten neer te schrijven in een dagboek. Samen met zijn vader begint hij een nieuw leven op te bouwen, maar wat als mensen ontdekken wat er echt met zijn broer is gebeurd?

Lees een stukje

Intrigerend feit: Tot in de jaren veertig was het weekend geen algemeen verschijnsel. In 1926 was Henry Ford een van de eerste bazen die zijn personeel twee aaneengesloten dagen vrij gaf; hij begreep dat de mensen die zijn T-Fords kochten ook tijd nodig hadden om erin te rijden. Voordat HET gebeurde genoot ik ook van het weekend. We waren er goed in thuis. Bij mooi weer laadden we de auto vol en gingen we kamperen of vissen. Bij slecht weer bakten we brood en koekjes en deden we bordspelletjes en keken we, uiteraard, naar Saturday Night Smash-Up. Tegenwoordig is het weekend een kwelling.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.4
4.4/5 5 stemmen
fien
25/11/2022
4

👊Het gaat over een jongen, Henry. Er was iets gebeurd afgelopen zomer. Verder moeten jullie het lezen maar ik vind het een heel mooi boek en de schrijver verwoordt alles heel goed waardoor je je het echt kan inbeelden.

Voor mensen die niet zo van extreme thema's houden, zou ik het niet aanraden.👅

 

 

Casper
19/11/2022
5

Een kei-tof boek, moet je zeker eens lezen.

jasper
24/11/2020
5

Heel spannend, ZEKER EEN AANRADER!

20/10/2020
5

Het boek laat je in spanning afwachten tot het laatste. Het is een heel meeslepend boek. Het is mooi en goed geschreven  waardoor ik me alles perfect kon inbeelden.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren