Cover van boek Woordnerd
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2017 | 248 pagina's
ISBN: 9789047708926

Woordnerd

Ambrose krijgt thuis les, nadat hij bijna stikte in een pinda die zijn 'vrienden' tussen zijn boterham stopten. Zich telkens opnieuw aanpassen aan de steden waar zijn moeder hem voor haar nieuwe job naartoe sleurt, is niet altijd eenvoudig. Maar dan ontmoet hij Cosmo, de net vrijgelaten zoon van zijn Griekse bovenburen. En vreemd genoeg deelt hij met de ex-gevangene een liefde voor scrabble. Cosmo kan hem gebruiken om een meisjeshart te veroveren en Ambrose laat dat met plezier toe, zolang zijn moeder er maar niet achter komt ...

Ambrose is een uitzonderlijke jongen - een beetje een kneusje maar ook iemand die zichzelf relativeert en ontzettend grappig uit de hoek kan komen. Zijn vriendschap met Cosmo is dan misschien wat onwaarschijnlijk maar als lezer ga je vlot mee in zijn relaas. Want dit luchtige verhaal leest als een feelgoodboek waarin de underdogs eindelijk eens de bovenhand krijgen. En misschien waag je je na dit verhaal zélf eens aan een potje scrabble.

Lees een stukje

Voordat ik het wist stonden ze me alle drie te schoppen, en het deed zo'n pijn dat ik begon te huilen. Dat was me nog nooit overkomen, of nou ja ... twee keer eerder maar, een keer in Regina en een keer in Kelowna, maar dat was veel minder erg geweest. Ik maakte me zo klein mogelijk en schermde mijn hoofd af, en ik hoorde een raar piepend geluid, waarvan ik pas later besefte dat ik het zelf was.
En toen klonk plotseling de stem van een engel (of van iets heel anders, want het was een woeste, bijtende stem die vloeken uitstootte): 'Blijf met je gore poten van hem af, stelletje teringlijers!'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
Ilya
18/11/2020
4

Ik vind het een tof boek, omdat het ontspannend is en je leeft met het hoofdpersonage mee. Het is zeker een aanrader. Er is 1 nadeel omdat er niet zoveel actie is.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren