Cover van boek Iets heel bijzonders
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2021 | 236 pagina's
ISBN: 9789047713265
Dit boek staat in de lijst Holebi

Iets heel bijzonders

Wilbur wil een nieuwe start maken op de middelbare school. Maar door een slordige leerkracht belandt Wilburs brief aan zijn toekomstige zelf niet in de toekomst, maar op sociale media!
Wanneer de school uitwisselingsstudenten ontvangt, wil Wilbur indruk maken op de Française Charlotte. Wilbur durft alleen niet zo goed. Zijn vrienden, Alex en Fabrizio, en buurman Sal besluiten hem een make-over te geven waar Wilbur meer zelfvertrouwen krijgt. Wanneer de klas op bezoek gaat naar Parijs besluit Wilbur om Charlotte voor zich te winnen...

Een hartverwarmend verhaal over een jongen die met veel passie in het leven staat. 

Lees een stukje

Toen ik de volgende dag op school kwam, dacht ik dat het mijn verbeelding was. Natuurlijk staarden ze niet echt allemaal naar me.
Het was geen verbeelding.
Iemand had mijn brief geopend – mijn persoonlijke, vertrouwelijke brief – en er foto’s van genomen. Vervolgens had die iemand hem gepost op alle sociale media die de mensheid kende, waar hij was geliket door iedere leerling van mijn nieuwe school en daarbuiten.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.36842
Mattiz Peeters
07/12/2023
1

Het boek was niet zo tof. Er stond op de kaft iets met een dinosaurus. Maar in het boek kwam niks voor met een dinosaurus en het ging allemaal over Franse dingen. Er komen allemaal dingen voor die niet voor de leeftijdscategorie zijn.

Samantha Michealsen
30/11/2023
5

Heel leuk boek! Ik vind het leuk omdat het wel redelijk grappig is. De opmaak van de tekst is heel goed, het is makkelijk om te lezen voor kinderen van 11-14 jaar. Ik zou de cover wel veranderen omdat ik vind dat het er niet echt bij past. Elk hoofdstuk van het boek zijn er ongeveer drie lege paginas, dat is wel goed voor de mensen die niet graag lezen maar het wel voor school moeten doen. Ik vind ook dat ze het meer duidelijker moeten maken waar ze bevinden. De inleiding van het boek was een beetje onduidelijk voor mij maar nadien had ik het wel onder de knie. Ik vind het ook wel goed dat er soms een beetje Frans wordt gesproken in het cursief want daar kan je wel iets van leren. De personages hebben unieke eigenschappen en dat vind ik wel interessant om meer over te weten. Ik vind het ook wel tof dat het boek in de ik-vorm is geschreven, dan kan ik vanuit het perspectief van het hoofdpersonage perspectief lezen en dat kan een wilde ervaring zijn.

Oscar
05/12/2022
4

Ik vond het boek leuk maar ik snap niet waarom de cover een dino is.

De namen die de personages kregen vond ik wat raar.

Ik had in dit boek een paar prentjes willen zien.👍

Thijs
16/11/2022
3

leuk boek. niet mijn genre maar het boek is wel leuk.

26/10/2022
5

leuk

Dino Lover
05/10/2022
5

Super boek

27/09/2022
1

te veel bladzijdes

Wat vind JIJ?

Aantal sterren