Cover van boek Wat ik was
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2008 | 224 pagina's
ISBN: 9789048800230

Wat ik was

St.Oswald aan de kust van Oost-Engeland: de zoveelste kostschool voor de zestienjarige Hilary. Tijdens een uitje aan zee ontdekt hij een vissershut. Finn, die de hut bewoont, is alles wat Hilary niet is. Hij heeft prachtige ogen en een blanke huid. Het doet pijn om naar hem te kijken. Tussen de beide jongens groeit een bijzondere vriendschap. Maar de zee rukt op en Finn wordt ziek...

Hou je van verrassende ontknopingen en kostschoolverhalen met pittige humor? Dan is dit boek over een voorzichtige vriendschap tussen twee jongens iets voor jou.

Lees een stukje

De stem die opklonk was helder, vreemd zangerig, maar niet onvriendelijk. 'Wat moet je hier?' Ik keek geschrokken op. Voor me stond iemand van ongeveer mijn leeftijd, met zwarte ogen en een raadselachtige uitdrukking op zijn gezicht.
Hij kwam me onwaarschijnlijk bekend voor, als een fantasieversie van mezelf, met het gezicht waarvan ik altijd had gehoopt dat het me vanuit de spiegel zou aankijken.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.333335
4.3/5 3 stemmen
leesfreak
15/06/2015
0

Een boek waarvan je zou denken dat het waargebeurd is

yentl
03/03/2013
0

Niet mijn genre.

Pauline
31/05/2011
0

'Wat ik was' is een mooi en super origineel boek. Meg Rosoff schrijft zo passievol en levendig waardoor je altijd maar meer wilt lezen. Je leeft ook direct mee in het verhaal en het is op een een originele manier zeer spannend. Taal is haar kracht. Het is een soort droom dat je beleeft wanneer je het leest. Het is zeker niet langdradig. Meg Rosoff heeft wel een aparte stijl waar je moet aan zijn of niet. Het heeft ook een verrassende maar bijzondere wending. Het is in 1 woord: betoverend.

charlie
03/12/2009
0

Ik vond het een erg mooi boek omdat alles er zo mooi in beschreven staat, het verhaal gaat misschien wel traag vooruit maar daardoor raakt het verhaal je wel meer, en het einde is ook erg verrassend en origineel. 10/10

leesbeest
10/11/2009
0

Deze ben ik aan 't lezen, en sorry, maar ik vind echt dat hij op niets trekt! Is voor KJV, maar ik vind hem ├ęcht niet goed!! Het verhaaltempo ligt enorm laag, en er zitten heel veel beschrijvingen in. Op zich is de invalshoek ok, en het verhaal zelf ook, maar de uitwerking dus niet!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren