Cover van boek Mij niet gezien
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2016 | 223 pagina's
ISBN: 9789024570119

Mij niet gezien

De twaalfjarige Mila heeft een bijzondere gave; ze kan andere mensen aan de hand van kleine details meteen doorgronden. Dat komt overigens nog goed van pas als blijkt dat haar vaders beste vriend, Matthew, spoorloos verdwenen is. Samen met haar vader reist ze van Londen naar New York, Matthew achterna. Het wordt nog een hele zoektocht, want hoe vind je iemand die misschien niet gevonden wil worden. Mila ontdekt meer dan ze zou willen. Dat de volwassenen lang niet altijd eerlijk zijn en van hun levens vaak een puinhoop maken, choqueert haar nog het meest. Ondertussen probeert ze via sms contact op te bouwen met Matthew, en dat schijnt nog te lukken ook.

'Mij niet gezien’ overtuigt als een fascinerend portret van de relatie tussen vader Gil en dochter Mila, twee ongewone personages.
Mila’s bijzondere gave is een boeiend verhaalgegeven, dat nergens zweverig of ongeloofwaardig wordt.
‘Mij niet gezien’ is een meeslepend en waarachtig verhaal, over opgroeien, je eigen identiteit zoeken en ontdekken dat het leven niet altijd is wat je ervan verwacht had.

Lees een stukje

Mijn vader en ik bereiden ons voor op een reis naar New York om zijn oudste vriend te bezoeken. Maar gisteren kwam daar verandering in. De vrouw van zijn vriend belde om te zeggen dat hij was vertrokken. Vertrokken? vraagt Gil. Wat bedoel je in vredesnaam? Verdwenen, zegt ze. Zonder briefje. Niets. Gil is verbijsterd. Niets? Je komt toch nog wel? vraagt de vrouw. En als Gil even zwijgt, erover nadenkt, zegt ze: Alsjeblieft. Ja, natuurlijk, zegt Gil en hij legt langzaam de hoorn op de haak.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.5
3.5/5 2 stemmen
Matthew Michielson
30/11/2023
4

- Leuke dingen: De cover is cool en tof om naar te kijken. De titel is ook mysterieus daardoor word ik nieuwsgierig.

- Wat nog beter kan: Er kunnen eventueel nog meer illustraties bij en het lettertype kan ook aantrekkelijker zijn.

- Eigen mening: Ik vind het een super tof boek, ik zou het zeker aanraden aan mijn vrienden en familie.

- IMS structuur vond ik wel in orde, maar het kan hier en daar wat duidelijker zijn. Vooral aan het begin en einde.

Het verhaal kan zeker korter verteld worden maar dit maakt het boek juist spannender om verder te lezen.  

Suzanne Catteeuw - OLVH Brugge
18/11/2020
3

Ik vind het verhaal zeer speciaal, het is dus zeker niet voor iedereen. De schrijfstijl vond ik wel eens leuk, anders dan anders. Ze kan de gedachten van de personages op een filosofische manier beschrijven. Wat natuurlijk wel een nadeel is, is dat ze geen aanhalingstekens gebruikt wanneer iemand iets zegt, dus weet je vaak niet of iemand iets denkt, of luidop zegt. Blijkbaar doet de auteur dat in al haar boeken. Ik zal nog niet te veel over het einde vertellen, maar ik vond het niet zo overdonderend, nogal open zelfs… Er komen ook veel verschillende namen in voor, dus soms moet je wel eens terugbladeren in het boek daarvoor. Ik zou het boek misschien niet aanraden, maar het was zeker eens interessant om te lezen. Ik geef het daarom 3 sterren.

IdinE🌈
24/10/2017
0

Het boek was mooi ik vind het heel goed

.anoniempje33.
24/10/2017
0

WoW wat een boek lezen vind ik niet zo fijn maar in dit boek wou ik blijven lezen het is echt te leuk:)

Ik raad het je aan?????

amelie van impe
20/10/2016
0

ik vond het een fantastisch boek! love it. het is meeslepend en ik kon het gewoon niet weerstaan om het weg te leggen.Ik raad het je aan

Wat vind JIJ?

Aantal sterren