Cover van boek Dat soort vrienden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2022 | 204 pagina's
ISBN: 9789021031194

Dat soort vrienden

Wanneer de 19-jarige Beth voor het eerst in New York aankomt, weet ze niet dat dit een zomer vol eerste keren zal worden: een eerste werkervaring als stagiaire bij een grote krant, een eerste keer samenwonen met compleet vreemden in een aftands appartement, een eerste keer seks… Beths zomeravontuur begint sloom, maar raakt al snel in een stroomversnelling wanneer ze Edie leert kennen. Edie, geboren en getogen in New York, benoemt Beth meteen tot haar allerbeste vriendin en neemt haar op sleeptouw doorheen de broeierige zomer van 1983. Het begin van een vriendschap voor het leven, of toch maar voor even?

Meg Rosoff etaleert in Dat soort vrienden opnieuw haar kunnen. Ze neemt de tijd om haar personages voor te stellen en weet als geen ander de gedachten, gevoelens en worstelingen van jongvolwassenen op papier te zetten. 

Lees een stukje

Waar zouden echte gevoelens uit bestaan, mijmerde Beth.

Het was geen concept waarover ze per se hoefde na te denken. Edies gevoelens leken haar oké. Ze was een warme, grappige en echte vriendin. Ze dronk te veel, was een beetje egocentrisch en bezitterig, maar massa’s mensen dronken te veel en Beth vond Edies bezitterigheid wel prettig. Wie zou dat niet vinden?

 

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Lezerkeenschrijverke
13/09/2023
5

❤️

Anoniem
09/09/2022
0

lijkt interessant 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren