Cover van boek Vijf stappen van jou
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Volt | 2019 | 229 pagina's
ISBN: 9789021417882

Vijf stappen van jou

Verliefd worden zou niet lastig mogen zijn. Voor Stella en Will is het dat wel. Beiden zijn geboren met cystic fibrosis, taaislijmziekte. Hun longen zijn kapot en het ziekenhuis is hun tweede thuis. Daar leren ze elkaar kennen. Zij vlogt zich door het leven. Hij tekent. Plots is er die vonk... Terwijl de emoties door hun lijf gieren, vertellen ze beurtelings over wat - en wie! - hen bezighoudt. Is verliefd worden een optie als je altijd vijf stappen afstand moet bewaren?

Deze ode aan moedige vechters werd verfilmd als ‘Five Feet Apart’.

 

Lees een stukje

'Je ogen zijn geelbruin, hazelnootkleurig,' zegt hij. Hij wijst naar het zonlicht dat door het glas heen om ons heen naar binnen sijpelt. 'Dat weet ik pas nu ik ze in het zonlicht zie. Ik dacht dat ze bruin waren.'
Mijn hart bonkt door deze woorden en de manier waarop hij naar me kijkt.
'Het zijn heel mooie ogen,' zegt hij een tel later. Zijn wangen kleuren een beetje rood. Hij kijkt naar beneden, schetst nog wat verder en schraapt zijn keel. 'Om te tekenen, bedoel ik.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.833335
4.8/5 6 stemmen
Kyra
19/04/2024
5

Ik vond het een prachtig boek waar veel emotie in zat. Ook het romantische aspect van de 'onmogelijke liefde' trok mij aan in het boek. Ik zou het zeker aanraden.

Charlotte
05/09/2023
5

top boek! is echt mijn lievelings

Hinke
23/02/2023
4

Leuk en prachtig boek. Echt zo een geweldig boek. Ik heb het niet droog kunnen houden en vond het zeer tof om te lezen, het boek is gewoon zo perfect. Ik ben wel wat teleurgesteld door de film, het was niet wat ik in gedachten had.

Marie
11/10/2021
5

Prachtig boek!

Mila
05/05/2021
5

Perfect

Wat vind JIJ?

Aantal sterren