Cover van boek Dumplin'
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2016 | 319 pagina's
ISBN: 9789048831449
Dit boek staat in de lijst Mamaboeken

Dumplin'

Willowdean, door haar moeder Dumplin’ genoemd, is zestien en dik. En daar heeft ze nooit een probleem van gemaakt. Met een moeder die een schoonheidswedstrijd organiseert, is dat heel wat. Dumplin’ heeft nooit de behoefte gehad iets aan haar uiterlijk te veranderen. Tot ze een relatie begint met haar knappe collega. Vanaf dan gaat het bergaf met haar zelfzekerheid. Niet omdat haar vriend haar naar beneden haalt, maar omdat ze denkt dat anderen vinden dat zo’n aantrekkelijke jongen te hoog gegrepen is voor haar. Om zichzelf en iedereen van haar zelfzekerheid te overtuigen, besluit ze deel te nemen aan haar moeders schoonheidswedstrijd.

Een boek over het belang van een positief zelfbeeld en jezelf graag zien. In welk formaat dan ook. Want gelukkige meisjes, zijn de mooiste meisjes.

Lees een stukje

Op mijn werk is het niet verplicht om een jurk te dragen. Je kunt ook voor een broek kiezen. Maar de elastieken tailleband van zo'n polyester broek is niet elastisch genoeg om hem over mijn heupen te hijsen. Ik doe maar of het aan die broeken ligt. Ik beschouw mijn heupen niet graag als een minpuntje, maar liever als een pluspunt. Als we nu bijvoorbeeld in het jaar 1642 zouden leven, werden mijn brede heupen beschouwd als een teken dat ik goed was in kinderen baren en zou ik heel veel koeien waard zijn, of zoiets.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5
Jana van parys
14/11/2020
0

Dit boek is geweldig

Wat vind JIJ?

Aantal sterren