
Tunnelkoorts
Vlaanderen. Het is het jaar 1916. Door een granaatinslag verandert het leven van hoofdpersoon Willem ingrijpend. Zijn ouders komen om het leven en hij moet alleen verder. Zijn zwijgzame, norse grootmoeder komt bij hem op de boerderij wonen. Op een dag krijgt Willem bezoek van Karel, die hij nog kent van school. Karel is op weg naar de loopgraven. Willem besluit hem te vergezellen. Maar hij is nog onwetend van alle gruwelen die hem wachten aan het front.
André Boesberg is een rasechte verteller. Dit is een realistisch geschreven boek over de waanzin en verschrikkingen van oorlog. Ongemerkt steek je ook nog iets op over de Eerste Wereldoorlog. Een onvergetelijk verhaal.
Lees een stukje
Elke nacht slaan granaten in die het land veranderen. Wegen verdwijnen, sloten verdwijnen, boerderijen verdwijnen, huizen verdwijnen, bomen verdwijnen. Alles verdwijnt.
Wat andere lezers vinden
Een goed boek!
Het boek heeft me ergens doen over nadenken, namelijk: waarom gaan kinderen helpen in een oorlog? Waarom nemen kinderen het risico om daar te gaan helpen? Ik heb enkele antwoorden al gekregen: eenzaamheid, geld... Men ziet dit nu nog dat kinderen naar het front gaan ook omdat hun ouders dood zijn of voor geld. De auteur verwerkt dit allemaal zeer goed in verschillende thema’s daarom zou ik zeker nog een boek lezen van hem, om te zien of hij dat op dezelfde manier doet.
Nee dit is echt een leuk en spannend boek hoor (l)
stom boek