Cover van boek Ik had een vriend in Gaza
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Callenbach | 2010 | 172 pagina's
ISBN: 9789026619755
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit het Midden-Oosten

Ik had een vriend in Gaza

De Israëlische Tal en de Palestijnse Naïm zijn officiëel 'vijanden'. Maar hoewel ze van elkaar gescheiden zijn door een grens én een oorlog - de één woont in Jeruzalem, de andere in Gaza - hebben de twee jongeren meer gemeen dan ze op het eerst gezicht denken. En hun e-mails aan elkaar tonen hoe het ook ánders zou kunnen zijn.

Het internet legt de wereld aan je voeten. Maar écht contact, met vrienden óf vijanden, kan het toch nooit vervangen. In dit korte maar krachtige boek lees je hoe e-mails voor de nodige misverstanden en onzekerheden kunnen zorgen, en ten slotte voor het verlangen elkaar ooit eens écht in de ogen te kijken. Spannend en meeslepend tot de laatste bladzijde!

Lees een stukje

Ik ben vier maanden geleden begonnen met schrijven. Na de explosie in café Hillel dacht ik dat de dood, nu hij bij ons langs was geweest, wel ergens anders naartoe zou gaan. Statistieken en kansberekening zijn misschien handig voor wiskunde en biologie, maar het zijn alleen maar getallen op papier. In het echte leven heb je er niets aan. Wat betekent het eigenlijk dat ik een kans heb (kans? Dat noem ik geen kans!) van één op driehonderdduizend om me in vier maanden tijd twee keer binnen het bereik van een bom te bevinden?

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.357145
3.4/5 7 stemmen
Mita Sagaert
08/11/2016
0

Het is een heel mooi boek. De situatie waarin beide partijen zich bevinden wordt zeer goed uitgelegd en aan de hand van deze waargebeurde gebeurtenissen heeft Valérie haar verhaal wel heel indrukwekkend gemaakt.
De onderliggende betekenis is goed gevonden, maar toch niet zo makkelijk vindbaar in tijden van oorlog in het echte leven. Door deze "onmogelijke" situatie toch waar te maken, kan Zenatti de lezer toch weten te boeien en zich te laten afvragen hoe het boek zou aflopen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren