Cover van boek De torens van Beiroet
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Eenhoorn | 2018 | 81 pagina's
ISBN: 9789462913462
Dit boek staat in de lijst Boeken over/uit het Midden-Oosten

De torens van Beiroet

Plattelandsmeisje Nabila droomt van een leven in de stad. Haar djinn moedigt haar aan om te vertrekken. Ze vlucht weg van haar familie, en komt terecht in Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Daar is het leven minder hip en vol glitter dan ze had gedroomd. Nabila leeft op straat en voelt zich nietig in deze drukke metropool. Nabila overleeft, vindt vriendschap en zelfs liefde. Alleen duiken er grote, donkere wolken op: er is geweld, er vallen doden, er is grote verwarring. Zelfs Nabila's djinn lijkt geen raad te weten.

Dit dunne boek met knappe zwart-witprenten neemt ons mee in een magisch-realistisch sprookje. Tegelijkertijd vertelt´De torens van Beiroet ook het verhaal van de oorlog in Libanon en van de vele gevaren die horen bij geweld. De auteur bezocht Beiroet, en dat voel je. Tegelijkertijd zou dit boek op heel wat andere plekken kunnen spelen. De sfeer van oorlog, maar vooral ook de zoektocht naar geluk, raakt elke lezer meteen. De djinn vergezelt Nabila overal. Een djinn is een innerlijke of zelfs bovennatuurlijke kracht in een persoon, en maakt dit boek extra speciaal. Welkom in het Midden-Oosten!

Lees een stukje

Ik leef in de stad.
De eerste dagen, weken was ik verloren en vaak wanhopig. Maar de djinn zei me vol te houden. Ik dwaalde rond, leerde de plekken kennen waar ik geld of iets te eten kreeg, de plekken waar ik beter niet kwam, waar ze me wegjoegen of bedreigden.
Soms lijkt het erop dat de djinn me met opzet laat verdwalen. Dan lacht hij ineens, als hij me naar de grauwste buurten brengt en zegt: vind je het niet mooi hier?
Je bent een gruwel, zeg ik. Ik spuw je uit en laat je achter. Dan maakt hij treurige en piepende geluidjes tot ik hem troost.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren