Cover van boek Ontsnapt aan de Taliban
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lannoo | 2007 | 207 pagina's
ISBN: 9789085682226

Ontsnapt aan de Taliban

Sohail woont in Afghanistan. De Taliban heeft het voor het zeggen en het leven is ondraaglijk. Samen met andere inwoners van Herat moet Sohail in het voetbalstadion executies bijwonen. De angst regeert.
Op een dag valt de Taliban onverwacht hun huis binnen: hun vader wordt verdacht van ondergrondse werkzaamheden. De hele familie dreigt te worden uitgemoord als vader zich niet binnen twee dagen meldt. Sohail en zijn familie moeten vluchten. Maar waar naartoe?

Boesberg baseerde dit verhaal op ware feiten. De tekening op de voorzijde toont een vliegerende jongen. Het vliegeren dat door de Taliban werd verboden en in deze geschiedenis symbool staat voor een vrij leven. Pas bij aankomst in het verre Nederland lijkt er voor Sohail ruimte voor het maken van plannen. Een indrukwekkend verhaal dat na het lezen nog lang in je hoofd blijft zitten.

Lees een stukje

Voor ons, naast ons en achter ons staan mannen met baarden die kuchen en mompelen. Niemand praat hardop: opvallen in dit land is dodelijk. Ik beweeg mijn tong om mijn kies die een beetje loszit, het laatste bezoek aan de tandarts is alweer twee jaar geleden.
De man ligt nog steeds op de middenstip, zijn armen uitgestrekt. De lucht die ik inadem lijkt op stroop. Een Talib met een witte tulband loopt naar de veroordeelde man en trekt hem overeind. In het stadion is een nauwelijks merkbare beweging, de mannen naast mij halen dieper adem, wind beweegt hun gewaden. Dezelfde soldaat trekt de tulband van het hoofd van de man, de anderen kijken toe, de geweren bungelen over hun schouder.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4
06/01/2016
0

dom

Karel
24/02/2013
0

Fantastisch! Het blijft echt hangen! De sfeer wordt perfect weergegeven!

HELP
14/09/2012
0

ZIT OP SCHOOL. HELP! MOET EEN BOEK ZOEKEN

nadja123
01/04/2011
0

ik kom uit afganistan

Sonja
03/06/2009
0

Ik heb dit boek een tijdje geleden gelezen, het is heel mooi en je leert er ook een hele hoop van over de situatie daar.

Auke van de Houten
08/11/2008
0

Een heel goed boek!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren