Cover van boek De hemel van Heivisj
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2013 | 403 pagina's
ISBN: 9789021450711

De hemel van Heivisj

In het gezin Boon krijgen de kinderen niet veel kansen. De meisjes nog minder dan de jongens. Wanneer Fing, de oudste dochter, met een studiebeurs verder kan studeren, steekt oma Mei stokken in de wielen. Fing moet gaan werken bij een rijke familie. Daar ontmoet ze Liesl, een wat zonderling Joods meisje. Als Liesl Fing beschuldigt van diefstal, raakt ze haar baantje kwijt. En met de oorlog die uitbreekt, wordt het voor de familie Boon alleen maar moeilijker.

Dit adembenemende vervolg op Negen Open Armen gaat over armoede, oorlog en de jodenvervolging. Dat zijn geen vrolijke thema's, maar ze zijn zo subtiel en puur aangepakt dat het verhaal nooit zwaar op de maag ligt, maar des te meer in je hoofd blijft hangen. Een echte aanrader!

Lees een stukje

Toen gebeurde van alles tegelijk. Boven ons hoorden we de keukendeur opengaan, voetstappen over de planken vloer en oma Meis stem.
'Muulke?'
'Jes?'
'Fing?'
Bij elke naam klom haar stem een toon hoger. Op hetzelfde moment kwam er iets uit de derde kelder op ons toe gesuisd. Het vloog dwars door de lucht. Groot en angstaanjagend was het. Veel groter en angstaanjagender dan een rat ooit zou kunnen zijn. Het slaakte een lange, huiveringwekkende kreet.
We gilden niet.
We renden niet weg.
We bleven als aan de grond genageld staan.
Het enige wat ik nog kon denken was dat ik het al vaak mis gehad had in mijn leven, maar nog nooit zo verschrikkelijk mis als nu.
Geesten bestonden wél.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.17139
Lynntjeeuh!
10/09/2013
0

Er staat dat dit een vervolg is... Moet je dan ook dat ander boek lezen of als je alleen dit leest kan je dan ook volgen? xx
Aub antwoord!! x

laure
17/11/2012
0

superleuk!

Fien.Deschepper
28/05/2012
0

Het boek was heel mooi, maar ook heel erg.. Soms kreeg ik de tranen in mijn ogen.. Ik bleef ermee in mijn hoofd zitten nadat ik het boek gelezen had. Een tip voor wie het nog moet lezen: als je een moeilijk woord tegen komt, kijk achteraan.. Ik wist niet dat je vanachter moest kijken, dus het was wel moeilijk. Maar het boek is FANTASTISCH! x

Wat vind JIJ?

Aantal sterren