Cover van boek Trofee
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2021 | 223 pagina's
ISBN: 9789021423883

Trofee

Hunter White is een jager. Hij heeft zijn zinnen gezet op de Afrikaanse zwarte neushoorn, de laatste van de big five die hij nog niet geschoten heeft. Hij reist naar Afrika, maar zijn tocht loopt anders dan verwacht en verandert langzaamaan in een nachtmerrie. Hunter moet de strijd aangaan met het beest dat in hemzelf schuilt.

Dit is zo’n boek waarbij de korte inhoud niet per se iets zegt over wat het verhaal met je doet. Over hoe je mee begint te leven met iemand waarmee je misschien helemaal niet wil meeleven, bijvoorbeeld. Trofee is behalve meeslepend, dus ook verrassend en interessant. Een boek vol vragen en beelden die ongevraagd onder je vel kruipen.

Lees een stukje

Dat zoveel jagers tegenwoordig de voorkeur geven aan kleinere kalibers heeft hij nooit begrepen; hij zou zich met een lichter wapen niet veilig voelen in de bush. Lichtere munitie vereist een perfect geplaatst schot en op moeilijk terrein heeft een jager niet altijd de luxe zijn hoek te kiezen; als een wild dier onverwacht aanvalt, mag je al blij zijn dát je het raakt. Bovendien doodt een licht wapen de meeste prooien wel, maar stopt het ze niet meteen af, en Hunter wil niet verpletterd worden door een 'dood' dier dat nog een paar meter doorrent voor hij neergaat.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren