Cover van boek Transsylvanië
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Casterman | 2006 | 64 pagina's
ISBN: 9030344547
Dit boek staat in de lijst Boeken om bij te griezelen

Transsylvanië

Transsylvanië: het land waar Dracula koning is. Waar de boze vampier jaren geleden verschillende keren stierf. Zonder echt dood te willen gaan.
In deze strip kan je lezen over Dany en Marcia. Hij is striptekenaar en zij is zijn vriendin. Om een stripalbum te maken over Dracula, trekken ze samen naar Transsylvanië. Dany hoopt er de nodige inspiratie te vinden in de historische monumenten en landschappen.
Hij krijgt echter meer als verwacht wanneer hij Lucian ontmoet. Een vreemde man die het koppel op een magische manier in zijn macht lijkt te houden.
Lucian, of Dracula of Lucian? Dany en Marcia merken al snel dat de schaduw van de vampier nog altijd over Transsylvanië hangt. En over iedereen die er door trekt.

Deze strip is het derde deel uit de Dracula-trilogie van Yves H. Lees zeker ook de eerste twee delen: Vlad de Spietser en Bram Stoker.
Van de drie albums is dit het eenvoudigste om te lezen. Het is een duidelijk verteld, spannend verhaal. Bevolkt door akelige mannen en wel heel erg mooie vrouwen.
Het is leuk en ook best akelig om samen met de personages door Transsylvanië te trekken. De strip wordt echter nog leuker als je ook de eerste twee delen van de reeks hebt gelezen. Dit is zo’n boek dat interessanter wordt als je al wat voorkennis hebt. En die vind je dus in die andere twee Dracula-strips.
Je bent natuurlijk tot niets verplicht, maar probeer het eens. Het is de moeite.

Lees een stukje

Verschrikkelijk! Niet alleen is het zelfvertrouwen dat ik vanmorgen voelde, spoorloos verdwenen, maar deze gruwelen maken me gek van angst. Hoe vind ik Marcia terug in deze afschuwelijke nachtmerrie...?

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.5
2.5/5 7 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren