Cover van boek Tegenspel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Fontein | 2007 | 492 pagina's
ISBN: 9789026131608
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib: heen en weer in de tijd

Tegenspel

Dit is het tweede deel van Floortje Zwigtmans trilogie. Het verhaal speelt zich, net als Schijnbewegingen af in het London van de late 19de eeuw waarin homoseksualiteit nog strafbaar is. Tegenspel gaat verder waar Schijnbewegingen ophield. Adrian wil verder met zijn grote liefde, de 10 jaar oudere kunstschilder Vincent. Maar zijn verleden blijft hem achtervolgen en de geheimen die Adrian met zich meedraagt, wegen loodzwaar…

Duik onder in het verleden. In het groezelige en het schitterende Londen van 1894. Met zwier beschrijft Floortje Zwigtman de stad, het artiestenmilieu, de bars en cafés. Een zeer gewaagde én geslaagde, niet vrijblijvende mengeling van fictie en realiteit, feiten en verzinsels. Tegenspel is een roman met 5 sterretjes.

Lees een stukje

Tussen de middag lunchte ik uitgebreid in de City van Bobs geld en dronk een stevig glas port op mezelf: de overwinnaar. Ik had het allemaal achter me gelaten: de afgelopen zomer, de kerels, het geld, de chantage. Ik was weer een eerlijk leven gaan leiden en had nu mijn beloning: Vince. Waarschijnlijk.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.103235
Julia Sentenie
30/08/2015
0

Dit is een speciaal boek. Zwigtman kan als geen ander prachtige zinnen maken. Ik houd van haar manier van beschrijven, wat ze op zo'n manier doet dat je het boek alleen al zou lezen voor deze prachtige zinnen. Maar ook haar verhaal is fantastisch. Je leeft met de personen mee, omdat zij het super omschrijft. Je leert ook nog eens van dit boek.
Kortom: een prachtig boek!

Shana
16/07/2009
0

Mijn absoluut lievelingsboek. Zwigtman slaagt erin om mezlf te laten leven in het Londen van die tijd, om mee te lachen, te schreeuwen, te huilen. Een prachtboek!

Amanda
23/05/2009
0

Leuk boek!

Wat vind JIJ?

Aantal sterren