Cover van boek Wolfsroedel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Luitingh-Sijthoff | 2015 | 512 pagina's
ISBN: 9789024569441

Wolfsroedel

De drie vrienden Vulpe, Alexandru en Ion hebben geen zin meer in hun saaie leven en vluchten hun dorp uit.
Ze sluiten zich aan bij de bende van Lupu, Vulpe’s broer. Deze bende houdt zich schuil in Snagov, een verlaten klooster op een eilandje. Hier ligt prins Vlad Tepes begraven. Lupu wil zijn schatten hebben en breekt het graf van de prins open. Niet lang daarna komt er een vreemde schaapsherder die de jongens de prachtigste verhalen over vroeger vertelt. En dan is er ook nog die bijzondere kluizenaar.
De jongens worden meegesleurd in een stroom van haat en geweld, met zeer akelige gevolgen...

Een boeiend verhaal over wat macht met mensen kan doen. De verhalen en brieven van vroeger geven het spel om de macht nog een extra dimensie. Een groots en duister boek dat veel vragen oproept...

Lees een stukje

Eén keer zou ik gezworen hebben dat ik onder me, in het water, klokken hoorde luiden. Ik moest denken aan het grote meer dat de gestorvenen moesten oversteken op weg naar het dodenrijk. Waren wij daar nu ook naar op weg? Nee, de morgen kwam en in de goudkleurige gloed van de vroege zon zagen we hoe dicht we bij de kant waren. We hadden het gered. We waren aan Snagov ontsnapt.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.370185
23/03/2016
0

heelemaal mee eens da boek dient voor de stoof
:/

Tim
02/08/2010
0

Mijn persoonlijke mening: brol. Ik heb het boek voor de helft gelezen en het daarna terug naar de bib gebracht. NIET voor herhaling vatbaar.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren