Cover van boek Sleutel naar geluk
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2010 | 415 pagina's
ISBN: 9789048805792
Dit boek staat in de lijst Pleegzorg

Sleutel naar geluk

Lang hielden Ruby en haar aan alcohol verslaafde moeder het met elkaar uit. Maar dan verdwijnt haar moeder en moet Ruby bij haar zus en zwager intrekken. De zussen hebben elkaar al tien jaar niet meer gezien. De overgang is enorm groot: van een totaal verwaarloosde omgeving komt Ruby in een keurige wijk terecht. Hoe moet ze daar ooit aan wennen?

Het botst regelmatig tussen de zussen, die langzaam inzien dat ze allebei door hun moeder zijn belogen en bedrogen. Ruby is lang trouw aan haar moeder, maar moet bekennen dat ze nu aan zichzelf moet denken. Hoe moeilijk dat ook is.

Lees een stukje

Pas op de dag dat ik naar Poplar House werd overgeplaatst, zag ik het rapport dat iemand van maatschappelijk werk had geschreven. Toen Shanya, de manager, het hardop voorlas, werd het me duidelijk dat degene die het geschreven had het mooier had gemaakt dan het was, waardoor het erger klonk dan het in feite was.

'Minderjarig meisje leeft klaarblijkelijk zonder stromend water of verwarming in huurhuis, verlaten door ouder. Keuken aangetroffen in vieze staat en liep over van ongedierte. Verwarming werkt niet. Bewijs aangetroffen van alcohol- en drugsgebruik. Minderjarig kind schijnt er al een tijd alleen te wonen.'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.75
4.8/5 8 stemmen
Stien
28/01/2015
0

Dit is hét boek als je je even slecht voelt in je vel. Je zinkt even weg in de problemen van een ander maar tegelijkertijd vind je er oplossingen in voor jezelf. Hier wordt zó goed uitgelegd hoe de personages zich voelen, maar nooit echt té veel; zo blijf je nieuwsgierig en dus verder lezen. Door dit boek te lezen leer je zélf een oplossing te zoeken voor je problemen. Er wordt nooit té veel verteld zodat het spannend blijft... Conclusie: je leest het in één ruk uit! :)

elise
21/08/2012
0

dit boek is echt fantastisch. het vertelt een verhaal van een meisje en een dronken moeder die plots spoorloos verdwenen is. dit verandert haar leven totaal. alles wordt anders maar ze leert ermee leven.
dit boek toont aan dat je altijd een keuze hebt maar je je keuze niet altijd moet baseren op jezelf.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren