Cover van boek Spring maar achterop
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Moon | 2011 | 368 pagina's
ISBN: 9789048810147

Spring maar achterop

Met vakantie bij haar vader, zijn nieuwe vrouw en hun kersverse baby, ontmoet Auden Eli, een intrigerende jongen die haar slapeloosheid deelt. Na de zomer gaat ze studeren aan een prestigieuze universiteit. Maar eerst is het tijd om alles wat ze op de middelbare school heeft gemist omdat ze het te druk had met studeren, in te halen. En dat is heel wat!

Niet alleen Audens tweede kans zal je aan dit boek gekluisterd zal houden. Ook de verhalen van de andere personages nemen je mee naar het Amerikaanse kuststadje. Het verhaal van Eli bijvoorbeeld die moet omgaan met de dood van zijn beste vriend, of dat van Audens ouders die zo opgeslorpt worden door hun beroep dat ze de gevoelens van hun geliefden uit het oog verliezen...

Lees een stukje

De nacht veranderde dingen, verbreedde de reikwijdte. De dingen die we tegen elkaar zeiden, de dingen die we met elkaar deden, leken allemaal meer te betekenen in het donker. Alsof de tijd versnelde en tegelijkertijd langzamer ging.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.166665
4.2/5 3 stemmen
Uschi
14/11/2015
0

Het is nog wel een tof boek maar er staan heel veel details waardoor het langdradig wordt. Het is wel de moeite waard om het te lezen.

Maud Leysen
08/03/2013
0

'Spring maar achterop' is een heel mooi boek. Het beschrijft mooi hoe Auden helemaal openbloeit. Eerst was ze altijd maar aan het studeren, maar daar kwam verandering in toen ze naar haar vader verhuisde.
Het verhaal beschrijft ook sterk hoe ze meer en meer omgaat met Eli. De problemen tussen haar vader en stiefmoeder onderling krijgen ook een plek in het verhaal. Ik vind persoonlijk dat het soms te langdradig is. Ik zou er zelf meer variatie in willen zien. Toch kon ik me helemaal inleven in dit verhaal. Het is zeer meeslepend en je kan gewoon niet stoppen met lezen eens je begonnen bent.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren