Cover van boek Sabriël
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Boekerij | 2015 | 314 pagina's
ISBN: 9789022555866

Sabriël

Sabriël’s vader stuurt haar een bericht van voorbij de Zevende Poort. Hij wil haar waarschuwen dat Kerrigor hem verslagen heeft en ontsnapt is uit de Dood. Zij is de enige die de dodenbezweerder nog kan tegenhouden. Om haar te helpen stuurt haar vader haar zijn zeven bellen, de instrumenten van zijn beroep. Sabriël moet nu als nieuwe Abhorsen proberen haar vader uit de Dood te bevrijden. Tegelijk moet ze voorkomen dat Kerrigor het Pact verbreekt dat de Vrije Magie beteugelt.

Dit is een mooie nieuwe uitgave van een fantasy klassieker. Garth Nix heeft een fantastische magische wereld ontworpen, waarin het Pact ervoor zorgt dat eeuwenoude krachten (zowel kwaadaardige als natuurlijke) in bedwang gehouden worden. Sabriël en de vrienden en familie die ze onderweg vindt, spelen sleutelrollen bij het behoud van dit Pact en bezitten zelf over unieke gaven. Nix beschrijft het allemaal prachtig. En hoera, dodenmagie die niet kwaadaardig is!

Lees een stukje

En het ergste was dat het zo gemakkelijk was geweest. Ze had zijn geest te pakken gekregen bij de bron van de rivier en ze had haar macht nauwelijks hoeven te gebruiken om hem terug te brengen. Ze had het lijfje met eenvoudige symbolen van het Pact weer heel gemaakt terwijl ze de stap terug maakten van de Dood naar het Leven. Ze had de bellen niet eens nodig gehad, noch enige andere instrumenten van een dodenbezweerder. Ze had alleen maar haar wilskracht hoeven te gebruiken en zacht gefloten.
De Dood en wat daarna kwam was voor Sabriël geen mysterie.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren