Cover van boek Nu jij! : jouw gids om de wereld te veranderen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
De Geus | 2023 | 310 pagina's
ISBN: 9789044544565
Dit boek staat in de lijst Klimaat

Nu jij! : jouw gids om de wereld te veranderen

Op haar 14de werd Jamie Margolin een klimaatactivist. Op haar 17de schreef ze het boek 'Nu jij!', een handleiding voor andere jongeren die zich willen inzetten voor de planeet. Ze legt uit waarom ze zelf activist is en hoe ze aan de slag ging met Zero Hour. Ze prijst meermaals (terecht) de daadkracht van de jeugd. Tegelijkertijd is ze bikkelhard voor politici, beleidsmakers en bedrijfsleiders. 

Tussendoor laat ze andere jonge activisten aan het woord. Bovendien geeft ze concrete adviezen. Hoe schrijf je een opiniestuk? Wat is lobbyen? Kan je kunst inzetten als vorm van activisme? Deze gedetailleerde informatie is niet intimiderend. Jamie erkent dat er verschillende vormen van activisme zijn. Je kan op meerdere manieren helpen, ook achter de schermen, of van thuis uit. Het belangrijkste is dat we ons allemaal inzetten, op onze eigen manier. Er is namelijk een klimaatcrisis, die maar al te vaak niet ernstig wordt genomen. 

Lees een stukje

Voor sommigen begint hun activisme op school; voor anderen bekent het een blog bijhouden en op social media vertellen over jezelf en over belangrijke kwesties die in onze kolonialistische samenleving vaak over het hoofd worden gezien. Voor weer anderen bekent het de straat op gaan en bij politici aankloppen. Je hoeft je niet te beperken tot één manier en je hoeft niet bang te zijn dat je vastzit aan wat je in eerste instantie kiest. 
De juiste vorm vinden is als het passen van kleding. Je kunt een shirt zolang dragen als je wil, en als het niet meer past, probeer je iets anders. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren