Cover van boek Dit was de plastictijd : over een smerig soepzootje & jonge helden
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
0
Nog geen stemmen
Wat is jouw mening?
Fontaine | 2022 | 128 pagina's
ISBN: 9789464041750

Dit was de plastictijd : over een smerig soepzootje & jonge helden

Stel je voor. We zijn in het jaar 2132. De mensen kunnen niet geloven hoe wij in deze tijd plastic bestek gebruikten, microplastics in tandpasta stopten en onze dieren in gevaar brachten door het plasticafval in de zee.

Dr. Buis, plastictijddeskundige uit 2132 neemt je mee op expeditie naar de plastictijd. Je leert van hem alles over het plasticprobleem; de soorten plastic, waar ter wereld er problemen waren en wie zich inzette om het plasticprobleem aan te pakken. Je kijkt dus met een andere blik naar een probleem waar wij op dit moment nog middenin staan. Het boek is verder precies zoals elk informatief boek: met vraag en antwoord, informatieve stukjes en illustraties die alles duiden. Maar die toekomstbril, die is wel heel bijzonder om door te kijken!

Lees een stukje

Nu in 2132 kun je je dat niet meer voorstellen, maar ruim honderd jaar geleden waren er veel landen waar kraanwater niet drinkbaar was. Wie het kon betalen, kocht zijn drinkwater daarom in de winkel. In kleine, grote en hele grote plastic flessen. Lange tijd werden de lege waterflessen weggegooid. Het ergste: de landen met slecht leidingwater hadden vaak ook een slechte vuilnisdienst. Soms zelfs geen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
0
Nog geen stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren