Cover van boek Doe maar niet : over het vuur van de jeugd, dat altijd weer wordt geblust
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Borgerhoff & Lamberigts | 2023 | 205 pagina's
ISBN: 9789464788594

Doe maar niet : over het vuur van de jeugd, dat altijd weer wordt geblust

Amir Bachrouri schreef dit boek toen hij 20 jaar oud was. Nu denk je misschien dat hij wel erg jong was om al een boek te schrijven. Het is net dat vooroordeel tegenover leeftijd dat Amir tegengaat in zijn debuut.
In korte, vlotte essays brengt hij een vurig betoog over het potentieel van de jeugd. 'Doe maar niet', dat krijgen jongeren maar al te vaak te horen. Deze ontmoedigende leuze verlamt onze maatschappij. Amir legt de vele vooroordelen van onze samenleving bloot. We plaatsen mensen maar al te vaak in hokjes, maar al schrijvend en debatterend breekt Amir deze hokjes open. Inspirerend! 

Lees een stukje

Mijn Antwerpse identiteit is de sokkel waaraan al mijn andere deelidentiteiten ontspruiten. Mensen vragen weleens 'van waar ik kom'. Dat is altijd een boeiend spel omdat je nooit weet over welke afkomst ze het precies hebben. Het zekere voor het onzekere nemend, antwoord ik dan koudweg: 'Antwerpen. En jij?' Ze rollen dan met hun ogen, niet omdat ze mij niet geloven, wel omdat in hun blik de minachting voor de schoonheid van mijn stad spreekt. 'Het is er weer zo een,' zie ik ze denken. Maar in mijn Antwerpse identiteit voel ik me veilig. 

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
5

Wat vind JIJ?

Aantal sterren