Cover van boek Noord
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Hollands Diep | 2018 | 236 pagina's
ISBN: 9789048847686
Dit boek staat in de lijst Bestemming bib: ver weg

Noord

Sarah is een zilversmid uit Vancouver die een grote beslissing moet nemen in haar carrière. Kiest ze voor het geld of voor de creativiteit? Impulsief beslist ze om de stad te verlaten en rijdt naar het noorden. Hoe verder ze rijdt - alsmaar noordelijker, ruiger, kouder en meer afgelegen - hoe rustiger haar hoofd wordt. Ze stopt in een oud goudzoekerstadje Forty Mile en logeert daar bij de oudere Mary, de uitbaatster van de enige winkel.
Het duurt niet lang of Sarah leert ook twee jonge muzikanten kennen. Een ontmoeting die haar leven zal veranderen. Net zoals bij Mary, lang geleden...

Dit is een traag boek, dat je toch snel wil uitlezen. De schrijfster slaagt er goed in om het impressionante Canadese landschap weer te geven met weinig woorden. Sober en natuurlijk, maar vol passie.

Lees een stukje

Mary glimlacht een tijdje stil voor zich uit. 'Ik heb verschillende eerste dagen gehad, hier. Alleen zijn is al een goed begin.'
Haar bijna witte haar ligt los over een schouder, in rustige golven. Het warme licht van de leeslamp heeft de scherpe rimpels in haar gezicht uitgeveegd. Sarah kan makkelijk zien hoe knap ze in haar jonge jaren geweest moet zijn.
Ze praten, rustig, kabbelend, in een vreemd maar vertrouwd samenzijn. Af en toe valt een lange stilte, die niet ongemakkelijk is. Vancouver lijkt een ander universum en Sarah probeert zich te herinneren wanneer ze voor het laatst zo lang niet bezig geweest is met haar werk.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3

Wat vind JIJ?

Aantal sterren