Cover van boek Medicijnmeester
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2006 | 344 pagina's
ISBN: 9056377809
Dit boek staat in de lijst Black History Month

Medicijnmeester

Drie episodes uit het leven van eenzelfde familie vertellen de geschiedenis van de slavernij.
Eerst is er Sundiata, een zeventiende-eeuwse zwarte jongen die op een slavenschip uit zijn wereld wordt weggevoerd. Dan verschuift het verhaal naar Dilson die in de negentiende eeuw negerslaaf is op een plantage in Zuid-Amerika. Tobias, tot slot, is een visserszoon aan de Braziliaanse kust anno nu.
Hun bloedband, en het geheimzinnige traditionele kralensnoer van Sundiata, vormen een onverbrekelijke ketting tussen generaties.

Een adembenemende kroniek van onrecht en machteloosheid, maar ook van hoop, geloof en de kracht van echte liefde, doorspekt met oude volksverhalen, sagen en legenden, en tegelijk huiveringwekkend echt.

Lees een stukje

Opa kuste hem op zijn voorhoofd en hing het sieraad om zijn hals. De mannen die hem hadden uitgescholden, kwamen zich verontschuldigen. Dilson stak zijn sigaartje aan. Pai Dilson was hij, de kersverse hulpbabaloríxa, opgeleid door zijn eigen grootvader, opvolger in rechte lijn van de eerste babaloríxa die koning was geweest. Een koning die uit Afrika was gekomen op de vleugels van de wind.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.625
3.6/5 4 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren