Cover van boek Lex
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Anthos | 2011 | 244 pagina's
ISBN: 9789041417916
Dit boek staat in de lijst Boeken voor muzikanten

Lex

Lex begint aan de laatste zomer in zijn slaperige Ierse dorpje, dat hij straks zal inruilen voor het mythische Londen. Hij runt een radiozender vanuit zijn slaapkamer en wil nog één keer uitpakken met iets groots. Iets waarvan de mensen zullen opkijken. Dus plant hij een rockconcert en weet hij, met heel wat branie, een grote rockgroep te strikken. Tussen alle drukte door mijmert hij over zijn bijna voorbije jeugd.

De amibities en dromen van Lex zijn groter dan wat zijn kleine dorp haalbaar acht. Erg is dat niet: Lex is er zich van bewust en weet dat besef op een grappige manier te verwoorden. Dit is het verhaal van een bijzondere en innemende kerel, die op de drempel staat van een groots en meeslepend leven.

Lees een stukje

Voor alle duidelijkheid: ik zou graag een goeie drugsgebruiker willen zijn, net zoals ik graag goed zou willen lopen, en volgens mij zouden drugs ook wel bij me passen en zou ik een drugsperiode in mijn leven moeten hebben, maar ik geloof gewoon niet dat ik er goed in ben, dus laat ik het meestal maar zitten. Het voelt een beetje alsof ik mijn hersens van de riem haal zodat ze als een windhond door het park kunnen rennen en ik ben bang dat ze dan het bos in rennen en niet meer terugkomen, en vroeg of laat heb ik mijn hersens weer nodig.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren