Cover van boek De vriendschap
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Prometheus | 2012 | 310 pagina's
ISBN: 9789044620450

De vriendschap

Ara is donker, groot en zwaar. Kit is blond, klein en iel. Ondanks die verschillen trekken ze veel met elkaar op. Dat ze echte goede vriendinnen zijn, kan je echter niet zeggen. Hun vriendschap is meer een soort verslaving aan elkaar.

Je kan dit boek heel makkelijk lezen als het verhaal van twee meisjes die samen opgroeien. Tussen de regels lees je veel meer, je vindt er heel wat om over na te denken. Bijvoorbeeld over wat vriendschap écht is, over de betekenis van familie, over wat je kan kiezen in het leven en wat je lot is, over angst en opgroeien…

Lees een stukje

Ze heeft nog steeds veel meer te stellen met mij dan met al die jongens bij elkaar, zegt ze weleens, maar dat komt vooral omdat de jongens nooit huilen, geen lange tenen hebben, zich niet altijd te kort gedaan voelen en omdat jongens niet kattig, kritisch en kleinzerig zijn, zoals ik, en zich ook niet inbeelden dat ze uitgestoten worden.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.52517
Rhode Demuynck
29/10/2014
0

Ik lees normaal altijd boeken met veel spanning en actie, maar ik vond het eens tijd om ook andere genres te ontdekken. Het boek <> is echt prachtig! het gaat over de vriendschap tussen 2 meisjes en hoe die evolueert naarmate ze ouder worden. De vriendschap is heel intens en soms ook wat moeilijk verwoord, maar als je erbij stilstaat kan je er heel wat van begrijpen. Een echte aanrader voor iemand die houdt van boeken met een betekenis!

Aaron Soens
06/06/2011
0

Ik heb dit boek (een beetje tegen mijn zin) gelezen voor een schoolopdracht. Ik moest me door de eerste hoofdstukken worstelen, maar daarna las het boek echt als een trein! Hier en daar duikt er wel eens een tekstwoord op, maar zie dat dan als verrijking van je taal. Inhoudelijk is het boek echt prachtig: de vriendschap tussen twee personen, die elk hun eigen problemen en verlangens hebben, wordt hier echt super beschreven!
Haal dit boek nu meteen in huis! Aaron ;)

ilona
09/05/2005
0

ik heb dit boek ontdekt toen ik 17 was. Ik was nogal van de kaart door het verhaal, denk ik. Ik ben beginnen lezen op de trein van Namen naar Antwerpen. Ik moest overstappen in Brussel, maar ben blijven lezen. Ben natuurlijk op het verkeerde perron beland ... om maar te zeggen: 't is dus een boek om in te duiken !

Luna
05/09/2003
0

Dit boek kreeg ik als geschenk van een hele goeie vriend en het gaat ook over een hele diepe vriendschap! Het is inderdaad een echte aanrader!
Het leest vlot maar neem je tijd om bij sommige dingen even stil te staan en even na te denken over wat dit voor jezelf te betkenen heeft! Je zal er heel wat kunnen uithalen op deze manier!

groetjes en veel leesplezier

Luna

Wat vind JIJ?

Aantal sterren