Cover van boek LEF. Life is not a Game
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Goor | 2013 | 222 pagina's
ISBN: 9789000313990

LEF. Life is not a Game

Vey kan haar geluk niet op als ze geselecteerd wordt voor ‘LEF’, de nieuwe hype onder de ‘real life games'. In ruil voor ‘live’ opdrachten ontvangt ze peperdure cadeaus. Als de spelleiding haar koppelt aan de knappe Ian, gaat LEF pas goed van start. Duizenden fans moedigen Vey en Ian aan om steeds riskantere opdrachten aan te gaan. Heb jij voldoende lef om in een koffiebar suggestieve liedjes te zingen of wildvreemden om een condoom te vragen? Vey alleszins wel. Zo’n opdrachten kunnen natuurlijk niet altijd goed aflopen, en dat ondervindt Vey al snel aan den lijve. In de grote finale neemt ‘LEF’ immers een dramatische wending, en wordt het alles of niets voor Vey.

‘LEF’ overtuigt als bijzonder spannend geschreven thriller. Jeanne Ryan voert de spanning beetje bij beetje op. Als lezer word je helemaal deelgenoot van Veys gedachten, gevoelens en haar onzekerheden omtrent ‘LEF’, en krijg je ook begrip voor haar keuzes. ‘LEF’ bevat bovendien een duidelijke link naar het verslavend effect van online games en ‘social media sites’ als Facebook, zonder dat de auteur wil waarschuwen of moraliseren. Het dwingt je integendeel om zelf na te denken waar jouw grenzen liggen.

Lees een stukje

Ik pak mijn telefoon om hulp te vragen, maar ik heb hier geen ontvangst. Misschien zijn die muren wel van staal. Net als in een gevangenis. Van dat idee word ik nog veel banger. Ik blijf maar aan de riem trekken, maar dan dringt het met een schok tot me door dat er nu waarschijnlijk mensen naar me zitten te kijken. Natuurlijk! Ik kijk een beetje omhoog, naar de plek waar waarschijnlijk een camera hangt, en roep: ‘Gayle! Guy! Laat me eruit!’ Of ik hiermee het spel saboteer, kan me inmiddels niks meer schelen. Hoor ik nu echt Gayle lachen door de speakers? ‘Als je kijkt, bel dan de politie! Ze pompen uitlaatgassen naar binnen en ik ben al duizelig!’

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.357145
4.4/5 7 stemmen
hanne
09/01/2018
0

ik las dit boek in 1 ruk uit super mooi!!!!!het boek heeft sinds kort ook een andere titel genaamd nerve en het is ook verfilmd ik vind het boek veel mooier!!!een topper!!!
ECHT EEN AANRADER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mariska en Karolien
22/04/2016
0

De cover van ‘LEF’ trekt meteen de aandacht. Het ziet er dan ook een interessant boek uit. Het boek bevat verschillende onderwerpen (jaloezie, liefde, beroemdheid, …), waardoor het iedereen wel een beetje aanspreekt. Na het lezen van de korte inhoud op de achterflap word je meteen nieuwsgierig naar het einde van het verhaal. We kijken er naar uit om de opdrachten die ze moet uitvoeren in detail te lezen. Volgens ons is ‘LEF’ zeker een aanrader!

k@t
09/09/2015
0

SUPER BOEK! AANRADER!!

Jolien Bogaerts
14/12/2014
0

Hey,
ik ben twaalf jaar en hou van extreme boeken, maar ik lees net dat het boek voor ca. 15 jaar is. Degene die het al gelezen heeft, wilt die mij even vertellen of het geschikt is voor mijn leeftijd.

oogschaduw
04/08/2014
0

super boek! ik hoop dat er nog een twee komt!

sambamyy
04/08/2014
0

het is een geweldig boek! ik heb het zelf gelezen en kon het niet meer loslaten een echte aanrader!!

geraldine F.
18/11/2013
0

Het is een super goed boek, het pakt je en laat je doorheen het boek niet meer los. Dat komt doordat je tijdens het lezen je maar 1 vraag steld die je moet weten. 'Wat gaan Vey en Ian nog meer van riskantere uitdagingen doen', want life is not a game. Daardoor lees je het boek in 1 ruk uit. Het is spannend, boeiend, romantisch,.... Een echte aanrader volgens mij. Het zou me nie verwonderen als het nog een prijs zou in de wacht slepen. Het aantal pagina's is ook goed gedoseerd voor een jeugdboek, want Lef teld 222 bladzijden. Ik hoop dat Jeanne Ryan nog veel meer z'n goede boeken zal schrijven, want die zullen dan zeker op mijn favorietenlijstje van boeken komen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren