Cover van boek Virus
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Holkema & Warendorf | 2015 | 283 pagina's
ISBN: 9789000340330

Virus

Kris en z’n neef Hopper raken in Spanje betrokken bij een dodelijk ongeval. In een paniekreactie plegen ze vluchtmisdrijf. Terwijl Kris met schuldgevoelens worstelt, heeft Hopper het beduidend minder moeilijk met hun misdrijf. Beide jongens komen in een Spaans bergdorpje terecht, waar ze allesbehalve welkom blijken. Wanneer vervolgens ook nog een onbekend, zeer besmettelijk virus uitbreekt, mogen de jongens het dorp niet meer verlaten. Al gauw blijkt echter dat er veel meer aan de hand is. Kris, Hopper en de Spaanse Ana gaan op onderzoek uit.

Lekker spannende thriller met heel wat onverwachte plotwendingen. Bovendien lijdt Kris, de verteller, aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Als lezer ervaar je 'vanbinnen uit' welke impact de ziekte precies heeft. Spannend én bijzonder dus.

Lees een stukje

'Leeft hij nog?' vraag ik gespannen, terwijl ik op veilige afstand blijf. Hopper hurkt en legt zijn vingers tegen de hals van de man. Een paar tellen, dan slaakt hij een gesmoorde kreet en grijpt naar zijn hoofd. Foute boel, registreren mijn hersenen. Hou je smoel. 'Wat een idioot,' zegt Hopper kwaad. 'Wie gaat er met dit weer nou hardlopen?' Alsof het die man zijn eigen schuld is dat hij hier dood ligt te zijn. Het dringt nu pas tot me door: ik sta dus naar een lijk te kijken.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.55
Sam
22/02/2024
5

Het is echt een leuk boek, zeker een aanrader, het leest snel en makkelijk.

Het verhaal begint wel pas later naar het einde duidelijk en spannender te worden.

Maar over het algemeen een zeer goed boek.

thuur
25/10/2021
3

het is een goed boek

Ruben
20/10/2021
4

het lijkt wel leuk???

Lize
15/09/2021
0

Zeer leuk boek om te lezen! Zeker nu met corona. Het is lekker spannend en mysterieus tegelijkertijd!

Lies
30/11/2020
4

De eerste 200 pagina's lezen traag en beschrijven meer de aanvallen van de jongen Kris met het syndroom van Gilles de la Tourette. In de laatste 80 pagina's wordt het verhaal duidelijk en vallen de puzzelstukjes in elkaar. Het blijft toch een onrealistisch boek: een tiener Kris met syndroom van Gilles de la Tourette en een dwaze jonge neef Hopper samen op vakantie met de wagen in het buitenland. Welke ouder laat dat nu toe? Speciaal boek, anders dan verwacht.

Mariam
04/11/2020
5

Heel spannend en leuk om te lezen ? 

kaat
18/03/2020
5

✌️?het is een superleuk boek voor nu

Busra Atis
07/11/2015
0

ik vond dit boek echt super tof.
iedereen moet dit boek eens lezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren