Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2012 | 328 pagina's
ISBN: 9789047704010

Gesplitst

Na de Tweede Burgeroorlog heerst in de Verenigde Staten de ‘Wet op het Leven’: abortus wordt verboden, maar ouders kunnen hun kinderen tussen hun 13de en 18de opgeven als ‘splitser’ (lees: donor). Hun lichaam wordt volledig uit elkaar gehaald en de organen hergebruikt. Connor, Risa en Lev zijn vastbesloten te ontsnappen aan dit wrede lot. Het toeval brengt hen bij elkaar, en dan telt nog slechts één ding: overleven. Want er doen geruchten de ronde dat een groep splitsers in de illegaliteit is beland.

Neal Shusterman verstaat de kunst om een fictief onderwerp geheel overtuigend en geloofwaardig te brengen. Gesplitst stelt heel wat grote vragen, zoals over het opofferen van je eigen kinderen, over abortus en orgaandonatie. Een spannend verhaal met sterke en fascinerende personages!

Lees een stukje

Er wordt op de deur geklopt. 'Hé knul, je nest uit. Voor jou zit de rit erop.' Connor zal niet protesteren - de chauffeur heeft zijn nek al zo voor hem uitgestoken. Meer kan hij niet van hem verlangen. Hij stapt uit om hem te bedanken, maar de man die hem opwacht is niet Josias Aldridge. Die wordt een paar meter verderop in de boeien geslagen. Tegenover Connor staat een jeugdagent met een brede grijns. Een eind daarachter ontdekt hij zijn vader, nog steeds met de telefoon in zijn hand waarmee hij hem net gebeld heeft. 'Het is voorbij, zoon.'

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij de Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.32
4.3/5 5 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren