Cover van boek Gesplitst
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2012 | 328 pagina's
ISBN: 9789047704010

Gesplitst

Na de Tweede Burgeroorlog heerst in de Verenigde Staten de ‘Wet op het Leven’: abortus wordt verboden, maar ouders kunnen hun kinderen tussen hun 13de en 18de opgeven als ‘splitser’ (lees: donor). Hun lichaam wordt volledig uit elkaar gehaald en de organen hergebruikt. Connor, Risa en Lev zijn vastbesloten te ontsnappen aan dit wrede lot. Het toeval brengt hen bij elkaar, en dan telt nog slechts één ding: overleven. Want er doen geruchten de ronde dat een groep splitsers in de illegaliteit is beland.

Neal Shusterman verstaat de kunst om een fictief onderwerp geheel overtuigend en geloofwaardig te brengen. Gesplitst stelt heel wat grote vragen, zoals over het opofferen van je eigen kinderen, over abortus en orgaandonatie. Een spannend verhaal met sterke en fascinerende personages!

Lees een stukje

Er wordt op de deur geklopt. 'Hé knul, je nest uit. Voor jou zit de rit erop.' Connor zal niet protesteren - de chauffeur heeft zijn nek al zo voor hem uitgestoken. Meer kan hij niet van hem verlangen. Hij stapt uit om hem te bedanken, maar de man die hem opwacht is niet Josias Aldridge. Die wordt een paar meter verderop in de boeien geslagen. Tegenover Connor staat een jeugdagent met een brede grijns. Een eind daarachter ontdekt hij zijn vader, nog steeds met de telefoon in zijn hand waarmee hij hem net gebeld heeft. 'Het is voorbij, zoon.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.666665
4.7/5 6 stemmen
Cheyenne
11/06/2024
5

Super geweldig boek, het sleurde me echt door het verhaal heen. Jammer dat er geen 2e deel is.

Ella Brennan
31/01/2024
5

Ik vind dit echt het beste boek ooit!!! Je moet dit boek lezen, het is alsof je het echt meemaakt!

lily
08/04/2021
5

Dit boek is echt niet normaal, ik vind de schrijfstijl van Neal Shusterman echt geweldig maar dit verhaal laat je gewoon na denken over alles. Ik kan niks anders zeggen dan dat dit boek gewoon fantastisch is. Dus echt lees het boek. Het verhaal is super origineel en echt hartverscheurend. 

Wat vind JIJ?

Aantal sterren