Cover van boek Babel
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
De Eenhoorn | 2015 | 493 pagina's
ISBN: 9789462910539

Babel

Wat heb je eraan het rijkste meisje van de wereld te zijn als je vastzit op de 330ste verdieping van de hoogste toren van de stad? De verlamde Alice Babel woont, sinds een terroristische aanslag die haar ouders en grootmoeder het leven kostte, in een gouden kooitje. Angstvallig houdt haar grootvader Alice weg uit de betonnen jungle die aan hun voeten ligt. Tot de mysterieuze Naomi zich een weg naar de bovenste verdieping baant. Ze wordt aangenomen als gezelschapsdame. Voor beide meisjes gaat een nieuwe wereld open, maar die blijkt niet zonder gevaar...

Auteur Jan de Leeuw schrijft graag over personages die op zoek zijn naar hun plaats in de wereld. Als lezer moet je bereid zijn mee te zoeken. Dat is niet altijd eenvoudig; soms volg je de ondoorgrondelijke Naomi, die verschillende maskers opzet, dan weer krijg je een kijkje in Alices hoofd. Beide meisjes geven moeizaam hun geheimen prijs, aan elkaar maar ook aan de lezer. Je hebt bijna 500 bladzijden om hen te leren kennen. Die vliegen voorbij, net omdat de personages zo fascineren.

Lees een stukje

Ze keek naar buiten, waar de jungle zich in al haar betonnen schoonheid aan haar machteloze voeten uitstrekte. Zoveel levens. Zoveel verlangens. Soms werd ze overspoeld door het besef van al die levens die ze nooit zou kennen. Ook deze meisjes droomden terwijl ze slaafden in de onderwereld die haar grootvader had geschapen om hem rijker te maken. Om haar rijker te maken. Maar ze kon nooit vriendschap sluiten met deze meisjes. Ze waren te hard. Alles wat niet nodig was om te overleven, vriendschap, medelijden, zelfopoffering, hadden ze overboord gegooid.

Luister een stukje

Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
2.15857
2.2/5 7 stemmen

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste om zelf je mening door te geven.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren