Cover van boek Gone: verlaten
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Van Holkema & Warendorf | 2009 | 494 pagina's
ISBN: 9789047506102
Dit boek staat in de lijst Boeken voor seriekijkers

Gone: verlaten

Op een dag ziet Sam zijn leraar verdwijnen – zomaar, plots. Al gauw blijkt dat iedereen die ouder is dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen. Bovendien is er ineens een ondoordringbare barrière rond de stad opgetrokken, waardoor niemand kan telefoneren, mailen, tv kijken… Er breekt een enorme chaos uit. Net buiten de stad voert Caine een schrikbewind. Sam besluit dat hij Caine en zijn bende moet tegenhouden. Hij trekt ten strijde, maar hij moet wel snel zijn. Want de dag dat hij zelf vijftien wordt, nadert…

Dit is science fiction, fantasy en een thriller in één. Daarnaast is het ook gewoon een spannende tv-serie in boekvorm. De kinderen die zich plots alleen moeten zien te redden, de constante dreiging, de strijd tussen goed en kwaad en de fascineerde bovennatuurlijke verschijnselen houden je op het puntje van je stoel.
Verlaten is het eerste deel van de Gone-reeks. Lees hierna ook Honger, Leugens en Plaag.

Lees een stukje

'O nee, internet doet het ook niet. Ik heb wel bereik, maar er gebeurt niets.'
'Ik heb drie streepjes.'
'Ik ook, maar hij doet het niet.'
Iemand begon te huilen, een griezelig geluid dat door merg en been ging. Iedereen praatte door elkaar, en het geroezemoes ging langzaam over in geschreeuw.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.210525
Anoniem
16/02/2023
5

Ik ben nu bezig met deel vier in de reeks en ik hou er nog steeds van. Zeer spannend en ik hou ervan hoe de emoties die mensen voelen in detail worden uitgelegd!

Lena
09/02/2023
4

Heel avontuurlijk en spannend boek, beetje fantasierijk en niet het standaard leesboek. Een van de beste boeken die ik al heb gelezen!

Céline
13/09/2022
5

Het boek leest heel vlot en is een echte aanrader voor mensen die graag lezen. Ook als je niet graag leest lijkt het misschien een dik boek maar eenmaal als je eraan begint kan je het niet meer neerleggen

Rens
20/05/2022
5

Ik vond het echt een spannend boek, ik kijk uit om ook de volgende boeken te lezen. Zeker een aanrader!

Kasper
14/10/2020
5

Het is een heel spannend boek, dat maakt het superleuk. Het kan wel een beetje eng worden op sommige momenten maar dat is geen reden om het niet te lezen. Als je er in begint, kan je niet meer stoppen.

EllAnnelies
22/04/2016
0

Het boek was vlot om te lezen en aangezien het zo spannend was, had je het zo uit. Wij willen dit boek aan iedereen toelichten omdat wij vinden dat iedereen het moet lezen. Het is echt een verhaal dat bij je blijft. Wanneer je eenmaal het eerste boek uit hebt, kan je niet wachten om in het tweede te beginnen.

mnln-men149
01/03/2014
0

Ik heb de hele reeks gelezen, tot boek 6, het zijn echt geweldige boeken. Het enige wat ik erg vind is dat het gedaan is.

Birger Deserrano
18/11/2013
0

Er waren meerdere verhalen met rare personages die steeds meer raar werden. Het was een complex verhaal dus ik moest mijn hoofd er wel bijhouden. Soms moest ik wel een stuk opnieuw lezen omdat ik het niet zo goed snapte. Het boek telt 495 pagina’s en 47 hoofdstukken. Ik vond het op het eerste boek een heel dik boek, maar ik werd zo in het verhaal meegesleurd dat ik niet kon stoppen lezen. Ik vind het een aanrader voor lezers die van spanning, humor en liefde houden.

Claire Evers
03/11/2013
0

Ik vind het een zeer mooi boek. Het gaat zeker niet vervelen en het is zeer leuk dat je het verhaal vanuit verschillende personages leest. Na dit boek kan je niet wachten op de volgende boeken om te weten hoe het uiteindelijk met Sam en zijn vrienden afloopt. Het is een echte aanrader voor iedereen die van spannende boeken houdt.

BooksAreAwesome
31/10/2013
0

Supermooi boek van Michael Grant. Ik heb het in één ruk uitgelezen. Af en toe waren een paar scènes verwarrend, maar dit is een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb. Nu ga ik snel naar de bib voor deel 2.

Hélène Dejager
12/10/2013
0

Het is een zeer mooi boek. Ik ga zeker ook de andere delen lezen. Als je eenmaal bent begonnen wil je het uitlezen tot het einde. Het is een echte aanrader.

Lucindad De Ridder
07/10/2013
0

Nederlands boekbespreking :

Het was paasvakantie en ik ging met mijn boma, bompa, nicht en neef naar de zee.
Omdat we zoveel met de auto zouden reizen naar verschillende plekken (want heel de week aan het strand liggen niksen is niet echt mijn boma's stijl van reizen) dacht ik wel dat ik een goed, dik, spannend boek nodig zou hebben.
En toen vond ik Gone.

Direct vanaf de eerste pagina werd ik zo meegesleurd dat de 2 uur lange autorit maar 5 minuten leken.
Er zijn enorm veel personages en het verhaal word steeds complexer dus ik moest er mijn aandacht wel goed bij houden.

Mijn lievelingspersonage was toevallig ook het hoofdpersonage : Sam Temple ;
Onopvallend, niet goed met de dames, met momenten onhandig,... .

Hij is bekend bij bijna iedereen als schoolbus Sam omdat hij ooit tijdens een schoolreisje de bus heeft gered van het vallen in een ravijn.
Door deze heldendaad krijgt hij ook veel “volgelingen” die hem als lijder willen van de FAKZ (zo noemen ze deze situatie : de Fall-Out Alley kinder zone).
Wat mij het meest aanspreekt aan hem is zijn relatie met zijn moeder, die eigenlijk heel hard op die van mijzelf en mijn moeder lijkt .
Zijn vader is weg dus zijn moeder is alleenstaand, ze werkt op onregelmatige uren waardoor ze elkaar niet vaak zien, maar als ze elkaar zien zijn het altijd heel fijne, rustige momenten waarin ze van elkaars gezelschap genieten.
Deze band krijg je mee tijdens het verhaal in flashbacks want de volwassenen verdwijnen al vanaf de eerste zin op de eerste pagina.

Mijn mening :

Ik vond het op sommige momenten wat langdradig en vergezocht, maar het is zeker een interessant verhaal met ontroerende momenten en spannende scenes. Ook al is het fictief, hoe deze tieners reageren op de situatie zou volgens mij ook zijn hoe wij (tieners onder ons) zouden reageren en dat is heel beangstigend.

02/10/2013
0

Een geweldig boek, ook al deel 2 gelezen.
Nu er een boekbespreking van maken.

boekengek
13/05/2013
0

ik heb de hele reeks gelezen tot en met plaag. zalig boek! ik ga er nu mijn boekbespreking over doen waarvoor we een moodboard moeten maken. het is geweldig.

ben
13/02/2013
0

Toen ik dit boek las was ik bezeten.
Ik moest het gewoon uitlezen.
Een aanrader voor iedereen die van actie en spanning houdt.

Kevin
02/02/2013
0

Zeer goed boek. Heel mooi geschreven, de spanning zit erin en blijft erin zitten!

Tim
09/01/2013
0

Ik heb tot het vierde Gone-boek gelezen (m.a.w. Verlaten, Honger, Leugens en Plaag). Angst is verschenen maar de bib heeft het boek nog niet aangekocht en ik maak me er niet druk om.
Er zijn weinig boeken die me laten rillen, maar vanaf Leugens vind ik dat Grant het toch een beetje te ver laat gaan - reuzenwormen die je vanbinnenuit opeten, ja zeg! Verlaten en Honger waren heel goed, de rest al wat minder. Het lijkt een reeks te zijn die langzamerhand haar kracht verliest...

Evelien
14/11/2012
0

Super boek !
Ik heb het ondanks de 500 pagina's in record-tempo uitgelezen.
En ik ga zeker ook het vervolg (Gone - Honger) in de bib zoeken en lezen.

Junae
02/11/2012
0

ik heb de hele reeks en hoe vaak ik ze ook lees, ze blijven GEWELDIG!
Michael Grant is een fantastische schrijver ! :)

Laura Elpers
24/10/2012
0

Het is een fantastisch boek.
Als je begint te lezen kan je niet meer stoppen. Het is een open einde, dus je moet zeker de andere boeken ook lezen.

Fredjekadetje
16/10/2012
0

Superboek! Ik heb het boek al uitgelezen maar wil het telkens weer opnieuw lezen. Zeer spannend, fantasievol en romantisch. Je moet eens een boek als dit lezen. Echt een aanrader!!!

knettergek
02/10/2012
0

Eens je bent begonnen met lezen kan je niet meer stoppen! Dit is een geweldig boek dat je ooit moet hebben gelezen. Echt een aanrader!!! XD

elise
21/08/2012
0

het is een boek dat je moet lezen. eens je er aan begonnen bent kun je gewoon niet meer stoppen. het toont fantasie, liefde en wat we allemaal te danken hebben aan onze ouders. ik kan niet wachten tot het volgende deel uit is

jordy wouters
13/07/2012
0

Dit boek is een aanrader, ik heb het nog niet gelezen, maar ga het zeker doen! Lijkt me, een spannend, avontuurlijk boek!

boekenwurm
26/06/2012
0

Echt een boek dat je niet weg kan leggen, en in een keer de hele serie uit te lezen. aanrader

Axelle
22/05/2012
0

Ik heb het boek gelezen en ik kon gewoon niet stoppen!!! Het is spannend maar ook een beetje romantisch. Nu wachten tot het volgende deel.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren