Cover van boek In de voorste linie
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
HarperCollins Young Adult | 2017 | 414 pagina's
ISBN: 9789402723205
Dit boek staat in de lijst Powermeisjes

In de voorste linie

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vertrokken Amerikaanse jongens massaal naar het front, uit idealisme of gewoon omdat het moest. Maar wat als er ook dienstplicht bestond voor meisjes? In dit verhaal besluiten drie meisjes dienst te nemen in het leger. Ze komen uit drie verschillende werelden en hebben alledrie erg verschillende redenen. Rio's zus is gesneuveld en ze weigert aan de zijlijn te blijven staan. De zwarte Frangie ziet de oorlog als de enige manier om dokter te kunnen worden en de Joodse Rainy wil Hitler mee een halt toe roepen. Geen enkel meisje had gedacht ooit in het heetst van de strijd terecht te komen. Maar een oorlog is onvoorspelbaar ...

Dit boek vertelt een alternatieve geschiedenis die zo echt aanvoelt dat je je afvraagt waarom vrouwen níet ingezet zijn als soldaat tijdens WOII.
Deze lekker dikke roman leest als een trein omdat de verhalen van de drie meisjes elkaar afwisselen, tot ze in een razend spannende ontknoping bij elkaar komen.

Lees een stukje

Haar vingernagels - wat daarvan over is - zien roze. Ze heeft geen nagellakremover kunnen vinden, dus het roze dat ze er zeven dagen geleden tijdens het transport vanuit Engeland op heeft aangebracht begint nu langzaamaan af te schilferen - elke keer weer een paar schilfers als ze een kuil graaft, of haar geweer schoonmaakt, of de dop van haar aluminium veldfles schroeft om een slok brak water te nemen.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
Lou
23/11/2021
1

Teveel tekst

wolf
19/11/2021
5

leuk boek

tom
24/10/2021
5

heel leuk boek 

 

tom
24/10/2021
5

heel leuk boek 

 

seppe
09/03/2021
5

beste boek ooit

Charles
29/10/2020
4

Ik vind het een mooi en spannend boek.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren