Cover van boek De anderen
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Pimento | 2008 | 287 pagina's
ISBN: 9789049922184

De anderen

Engeland, 2140. Sinds de uitvinding van het langlevenmedicijn sterven mensen niet langer. Maar er mogen ook geen kinderen meer bijkomen, anders raakt de aarde overvol. Anna’s ouders overtraden deze wet, waardoor hun dochter als Overtollige in het tehuis Grange Hall belandt. Hier worden de jongeren opgeleid tot slaven van de legale burgers. Met de komst van nieuweling Peter gaan Anna’s ogen langzaam open. Ze begint te dromen van een wereld buiten het tehuis.

Op confronterende wijze toont Malley wat het betekent om niet gewenst te zijn in de maatschappij. De vernederingen, slaafse arbeid, kwetsende uitspraken, het hoort allemaal bij het leven als Overtollige. Tegelijkertijd bewijst de auteur ook overtuigend hoe hechte vriendschap en hoop je leven voorgoed kunnen veranderen.

Lees een stukje

'Maar waarom zouden de Legalen wel medicijnen mogen nemen, alleen omdat zij er eerder waren?' vroeg ze. 'Is dat niet een beetje oneerlijk?'
Meneer Sargant staarde haar nu strak aan, en zijn ogen puilden licht uit.
'Oneerlijk?' bulderde hij. 'Oneerlijk? Nee, het is oneerlijk dat mensen zoals jij bestaan. Dat jullie zelfzuchtige, criminele ouders het heel normaal vonden de aarde en hun medemensen met jullie te belasten… Tuig dat ons eten opeet, ons water drinkt en onze energie gebruikt.'

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.96857
yien7j
10/02/2018
0

Ik vind het boek echt super tof! Het is heel meeslepend en spannend. Soms snap je het niet zo goed omdat je dan op een andere plek aan het lezen bent, maar je denkt dan dat je nog steeds op die andere plek bent. ( misschien snappen jullie dit niet maar ja (: ) Dit boek is zeker een aanrader!

Namfon Mekchai
20/02/2016
0

Ik vond het een heel mooi, spannend boek en vol met actie. Het verhaal liep soms te veel door elkaar en voor mij waren er niet te veel moeilijke woorden, gemakkelijke te begrijpen.

Melissa
18/02/2016
0

Ik vind het echt een heel mooi en spannend boek. Want je kan je niet voorstellen wat er gaat gebeuren. Dus maakt het je nieuwsgieriger en lees je verder. En het is heel vernieuwend om te lezen. Want er gaan niet veel boeken over mensen die er niet mogen zijn maar er toch zijn. Het is echt een aanrader.

julia
27/10/2013
0

Het is een cool boek, ik lees het zeer graag.

boekverslaafde
02/04/2012
0

Heel meeslepend verhaal. Het vervolg heet trouwens: 'In de val'.
Ik vind het alvast een heel mooi boek.

Arne Janssens
17/08/2011
0

Persoonlijk vond ik dit één van de beste boeken die ik ooit al heb gelezen. Het verhaal komt wel wat traag opgang, maar toen ik verder in het verhaal kwam, toen begon het meer en meer interessant te worden. Uiteindelijk wou ik het boek gewoon in één keer uitlezen. En dit heb ik met heel weinig boeken. Als je je ooit verveelt, moet je dit boek maar eens gaan halen.

Lokkie.
10/08/2011
0

Ik kan niet zo goed uitleggen wat ik bedoel, maar toch.
Het verhaal is echt supermooi, daar kan ik niet omheen. Het zit goed in elkaar, en je komt pas op het einde te weten wie Peter's familie is.
Maar de manier waarop het geschreven is, ik kan het niet uitleggen. Het maakt het zo constant onmogelijk spannend, dat ik gewoon heel de tijd vooruit wilde lezen. Vooral op het einde worden er stukken afgewisseld, met Sheila en mevrouw Pincent, en dat maakt je nieuwsgierig. Ik vond dat nu negatief, maar dat ligt aan mij.
Het vervolg (In de val) ga ik niet lezen, omdat ik dit verhaal op zich al te mooi vond, en omdat de commentaar die ik daar al over heb gehoord ook niet zo positief vond.

09/08/2011
0

Pannekoek.je, het vervolg heet 'In de val' en is van Gemma Malley. ISBN: 9789049923594

Ohja, ik heb over het vervolg commentaar gelezen, en het was niet zo positief als de commentaar over dit boek, ik ben voorlopig ook niet van plan het vervolg te lezen.

Ik ben dit boek (De anderen) nu aan het lezen, en het is héél mooi, het verhaal en de manier waarop het geschreven is. Het is waanzinnig spannend (wat ik best lastig vind, omdat ik té nieuwsgierig ben, en dan ga ik vooruit lezen, maar dat doe ik wel vaker met boeken). Het is een heel apart boekje, en ik raad het aan. In het begin was ik ook niet zo vijandig tegenover Grange Hall. Maar naarmate het boek vordert, hoe meer het eigenlijk in de lezers ogen op een gevangenis lijkt. Hoe meer je het zelf gaat haten. Ik was het dan ook sneller akkoord met Peter dan dat Anne was.

pannekoek.je
12/06/2011
0

een super mooi boek! We moeten echt iets doen aan de toekomst want als het zo eindigt met de wereld zou dat super erg zijn! ik zou ook graag het vervolg lezen maar hoe heet dat boek?

jolien
05/02/2011
0

Dit is echt een mooi verhaal.
Ik zit nu aan de helft van het boek en ik ben nog maar een week bezig met het boek te lezen, normaal duurt het een maand voordat ik een boek van 300 pagina's uit heb. En ik lees elke dag.

laura
19/11/2010
0

lijkt me leuk boek. moet vanmiddag naar de bieb ga kijken of ik hem kan vinden. zit nog wel te twijfelen of ik hem mee zal nemen. maar bij de reacties zie ik dat het boek erg interessant is.
xx

Annechien Gijbels
23/10/2010
0

Ik vond het een erg goed boek, omdat het ons confronteert met wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren als we met te veel mensen zijn. Ook is het soms schrijnend om te lezen hoe de kinderen in het tehuis gehersenspoeld worden en zelf beginnen te geloven in wat men hen vertelt, namelijk dat ze overbodig zijn op deze wereld en dat hun ouders egoïstisch zijn. En je ontdekt ook hoe dingen die eerst goed lijken te zijn, zoals het Lang Levenmedicijn waardoor mensen niet langer sterven, ook hun slechte kanten hebben waar de makers van het medicijn liever over zwijgen. Hoewel het verhaal zich in de toekomst afspeelt en het waarschijnlijk niet echt zou kunnen gebeuren komt het erg realistisch over. Er waren gelukkig slechts zeer weinig saaie stukken en eens je erin begint te lezen wil je weten hoe het afloopt. Een aanrader!

Kanteera
08/10/2010
0

Als jullie het zeggen ;). dit boek lijkt me een heel interessant boek.
De smaakmaker ook, het lijkt me wel een goed boek te zijn.
Ik heb nu spreekbeurt en moet een boek kiezen dat ik het leukste vind. Ik hoop dat ik mijn spreekbeurt goed zal doen ;).
Als het leuk is zou ik het vervolg ook gaan zoeken.
Bedankt voor de tip en nog veel leesplezier.
K.

meeee
25/08/2010
0

ik heb geprobeerd het te lezen, maar ik kon er echt niet doorheen komen, er gebeurde gewoon niks in dus na 70 blz. ben ik gestopt:$
hadden jullie dat ook?

Ruth
11/05/2010
0

Ik vond het een mooi boek

Ruth
11/05/2010
0

Over het algemeen lees ik niet graag science fiction, maar dit boek heb ik echt met heel veel plezier gelezen. ik wist nog niet dat er en vervolg was, dus bedankt voor de tip!

boekenzoeker
05/02/2010
0

Het vervolg heet: In de val.
Veel leesplezier!

jedidjast
04/02/2010
0

Is er ook een vervolg? hoe heet die?

anna
12/10/2009
0

ik vind het een heel mooi boek. ik heb ook al het vervolg gekocht.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren